Ostalo

Kraj karijere?! Lovato radi bolesti mozga abdicirao s Bellatorovog trona!

 Screenshot (YouTube, Bellator)
Rafael Lovato Jr. više nije Bellatorov prvak u srednjoj kategoriji. U ponedjeljak je objavljeno da je 36-godišnjak morao napustiti tron radi zdravstvenih  problema koji su poznati već neko vrijeme.

Ovom BJJ majstoru je relativno nedavno dijagnosticiran kaverom mozga. Radi se o stanju koje uključuje abnormalno formirane krvne žile, a kod Lovata je dijagnoza otkrivena pred njegovu borbu s Gegardom Mousasijem.

"Mogao sam osjetiti da se nešto događa. Radiolog mi je tada rekao: 'Čovječe, jesi li prije ovoga vidio svoj mozak? Ovdje ima nekih stvari koje moraš pogledati.' Pokazao mi je potom na ekranu nešto nalik malim kuglicama. Izgledalo je odmah kao da nešto nije u redu. Vidjelo se da to nije normalno. U to vrijeme mi nije znao reći o čemu se točno radi. Vratio sam se kasnije i onda mi je rekao kako je napravio istraživanje ta da vjeruje kako imam kavernom mozga. Nisam imao pojma o čemu se radi. Tražio je od mene da odem na pregled kod stručnjaka, ali da se prema njegovom mišljenju ne bi trebao boriti", prepričao je Lovato u podcastu Joe Rogana otkrivši po prvi put za ozbiljan problem.

Nakon što je postalo jasno da se njegovo stanje neće promijeniti tako brzo, prvak se odlučio na abdikaciju vjerojatno u dogovoru s Bellatorom i predsjednikom Scottom Cokerom. Sada će pokušati riješiti stanje i vratiti se u kavez. No, za sada je neizvjesno kako će se situacija razvijati.

"Moje putovanje zajedno sa svojim timom prema titulu Bellatorovog prvaka u srednjoj kategoriji je bilo nevjerojatno i to je nešto što ću čuvati zauvijek", izjavio je Lovato povodom napuštanja trona te je dodao:

"Sanjao sam da ću jako dugo držati ovaj pojas, ali život nekada ima za nas neke druge planove."

Lovato je postao prvak nakon što je većinskom odlukom sudaca svladao Gegarda Mousasija prošlog lipnja. Ta mu je pobjeda donijela okruglih 10-0 u profi karijeri i vrijednu titulu. No, uslijedila je zdravstvena drama koja i dalje traje. Nije poznato koliko će Lovato izbivati, ali i hoće li se ikada uopće moći vratiti u borilište s obzirom na težinu ovog stanja. Bellator se za sada nije oglasio povodom njegovog nasljednika pa se niti ne zna kada bi mogli gledati dvoboj za upražnjeni pojas.

Linker
14. travanj 2024 13:57