Ostalo

'Kralj Cigana' najplaćeniji borac na Forbesovoj listi, McGregor ispred Joshue, Wildera i Canela

Tyson Fury
 Al Bello/Getty Images/AFP
Fury je jedini borac u TOP 50, a bivši UFC-ov prvak ugurao se na listu zbog meča s 'Kaubojem'

Bacili smo pogled na Forbesov popis 100 najplaćenijih poznatih osoba u 2020. godini, a svoje su mjesto među atraktivnim društvom pronašla i neka slavna imena iz borilačkog svijeta.

Tako je WBC-ov prvak Tyson Fury zauzeo 34. poziciju na ovome poretku. 'Kralj Cigana' je prema Forbesu zaradio 57 milijuna američkih dolara što ga čini najbolje plaćenim predstavnikom borilačkih sportova.

LAS VEGAS, NEVADA - FEBRUARY 22: Tyson Fury sings to his wife Paris Fury and the fans following his win by TKO in the seventh round against Deontay Wilder in the Heavyweight bout for Wilder's WBC and Fury's lineal heavyweight title on February 22, 2020 at MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada.   Al Bello/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Al Bello/Getty Images/AFP

Conor McGregor je na 53. mjestu s 48 milijuna dolara. Slavni Irac smjestio se odmah ispred NBA zvijezda Jamesa Hardena i Giannisa Antetokounmpa. McGregor se ove godine borio samo jednom kada je za 48 sekundi nokautirao Donalda Cerronea. Prema Forbesu, bivši je UFC-ov prvak za taj meč ukupno zaradio više od 30 milijuna dolara, a pet milijuna pripalo mu je od ugovora s Reebokom.

IBF, WBA, WBO i IBO prvak Anthony Joshua zauzima 57. mjesto s 47 milijuna dolara, Deontay Wilder je dva mjesta ispod njega s 46.5 milijuna, a u TOP 100 se ugurao i Canelo Alvarez koji se s 37 milijuna smjestio na 91. poziciju.

Spomenimo i da je najbolje plaćeni sportaš na ovoj listi legendarni tenisač Roger Federer. Slavni Švicarac je treći sa zaradom od 106.3 milijuna dolara.

S 590 milijuna na prvom je mjestu uvjerljivo reality TV zvijezda i poduzetnica Kylie Jenner, dok je drugi Kanye West sa 170.

Kako nastaje Forbesova lista?

Forbes uzima u obzir zvijezde i njihove zarade prije poreznih davanja iz razdoblja od lipnja 2019. do svibnja 2020. godine. Također, radi se o iznosima koji nisu umanjeni za razne menadžerske, odvjetničke i naknade koje si uzimaju agenti. Podaci se temelje na informacijama koje objavljuju Nielsen Music/MRC Data, Pollstar, IMDB, NPD BookScan i ComScore, kao i na intervjuima s raznim stručnjacima, ali i samim zvijezdama.

Kompletnu listu pogledajte OVDJE.

Linker
18. travanj 2024 11:35