Regija

KSW doveo borca koji je 2013. ugušio Antuna Račića, sprema li se veliki revanš?

Max Coga
 Instagram
Novi član KSW-a, koji će u njihovom borilištu debitirati već na idućoj priredbi, je Max Coga

Vodeći njemački borilački mediji danas su potvrdili kako je Max Coga postao novi član KSW-a. 31-godišnji borac član je MMA Spirit tima i jedan je od najpoznatijih i najboljih aktivnih njemačkih boraca. Svoj debi trebao bi imati 14. studenog na KSW 56 priredbi, gdje ćemo u glavnoj borbi pratiti Roberta Soldića, a u sunaslovnoj Ivana Erslana. No, zbog jednog podatka nam je ovo puno važnija vijest.

Coga je borac perolake kategorije, koji bi se ovom prilikom možda mogao spustiti u bantam. Naime, riječ je naravno o kategoriji čiji pojas KSW prvaka drži Antun Račić. Coga i Killer borili su se 2013. godine na priredbi Respect FC promocije, a njemački borac tada je slavio gušenjem na kraju druge runde. Nema nikakve sumnje kako bi Antun taj poraz volio osvetiti, posebno jer KSW nema veliki broj boraca u njegovoj kategoriji. Antun je pojas osvojio u studenom prošle godine na priredbi u Areni Zagreb, a do sada ga još uvijek nije branio.

Njemački borac ima vrlo bogatu karijeru, u kojoj je do sada upisao 22 pobjede i šest poraza. Nastupao je u ruskom M-1, Superior FC-u te PFL-u, gdje je došao do četvrtfinala prva sezone. Tamo je od njega bio bolji kasniji dvostruki osvajač turnira, Lance Palmer. Posljednje borbe odradio je u GMC promociji.

Bit će zanimljivo popratiti hoće li možda Antun Račić sam pozvati njega na spuštanje u bantam ili bi to možda, s obzirom na okolnosti, mogla biti ideja KSW-a. Antun već neko vrijeme čeka ime svog prvog izazivača. Cogin protivnik za debi u KSW-u još uvijek nije objavljen, ali očekuje se da će Poljaci u narednim danima objaviti čitav popis.

Linker
24. travanj 2024 14:19