HRABRO I ODVAŽNO

Aleksandar Rakas: Boriti se u Japanu je moj san, niti trenutka nisam razmišljao otkazati borbu

Iako ga 9. studenog čeka najveći nastup dosadašnje karijere, na KSW 51 priredbi u Areni Zagreb, Aleksandar Rakas nije odustao od jedne ranije ugovorene borbe. Jučer je doputovao u Japan, gdje će ovog vikenda nastupiti na priredbi Pancrase promocije. Otkrio nam je kako tu borbu niti u jednom trenutku nije razmišljao otkazati.
Takagi vs. Rakas

Prije nego što će u zagrebačkoj Areni odraditi KSW borbu protiv Krystiana Kaszubowskog, hrvatski borac velter kategorije, Aleksander Rakas, u nedjelju će krenuti po pobjedu u Tokiju, na priredbi Pancrase 309. To je nešto što je mnoge iznenadilo, odnosno odluka nastupiti dva puta u tako kratkom vremenskom razmaku.

"Borba u Japanu bila je dogovorena prije KSW-a. Slažem se da je kratak period između dvije borbe,ali ja sam se želio boriti unatoč riziku od ozljeda koji uvijek postoji", otkrio nam je Aleksandar nakon slijetanja u Dohu, odakle ga je put dalje vodio za Tokio.

Na 309. priredbe sad već ikonske Pancrase promocije čeka ga Kenta Takagi. On je svojevrsni "kućni borac" Pancrasea, a u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri upisao je po 17 pobjeda i poraza.

"Protivnik je jako iskusni domaći borac s preko 30 borbi, većinom upravo u Pancraseu. Kontra gard, dobro radi stojku, bivši prvak HEAT promocije do 84 kilograma. To daje do znanja kako je itekako opasan, no ja sam se u svakom segmentu odlično pripremio i jedva čekam ovu borbu, a nakon toga i onu za tri tjedna na KSW-u", ispričao je, da bismo ga onda ipak upitali je li razmišljao o otkazivanju nakon što je došla ponuda poljske promocije:

"Budimo iskreni, Japan je san svakog borca koji je odrastao uz Mirkove borbe i ostale Pride velikane. Kao klinac sam to sanjao, a sad mi se to i ostvaruje. Svakako je velika čast sama prilika boriti se u Japanu i to još u Tokiju."

Ove se godine još nije borio, nakon što je prošao vrlo neugodno iskustvo u Njemačkoj, gdje je trebao nastupiti na GMC-u. Tu borbu otkazao je nakon nekoliko uzastopnih propusta organizatora prema njemu i njegovom timu. Tako se vjerojatno pojavio svojevrsni "ring rust" pa smo morali pitati je li to presudilo kod odluke da se svejedno bori u Japanu, odnosno da ne uđe s tim problemom u borbu karijere.

"Ne, dugo čekam borbu u Japanu i borio bih se tamo pa čak i da su te dvije borbe na samo dan razlike", ispričao nam je Aleksandar koji je tako odabrao veliki rizik. Naravno, iz rizika se na kraju vrlo često može profitirati. Sport je zapravo najbolji primjer toga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:50