'120KG? NEMA ŠANSE, BIT ĆU IZNIMKA'

Britanski gorostas pred debi u KSW-u: 'Erko Jun mi je prijatelj, ali borio bih se protiv njega'

Iduće godine trebao bi se dogoditi KSW debi velike britanske body building zvijezde, Martyna Forda. Ovaj 150 kilograma teški gorostas rekao je nešto o tome, ali i o potencijalnim protivnicima, prije svega Mariuszu Pudzianowskog i Erku Junu.
Martyn Ford
 Instagram

34-godišnji Martyn Ford potpisao je ugovor s KSW-om još prošle godine, no malo toga se znalo o tome kad bi mogao debitirati. Sve dok se ovog vikenda nije pojavio u Gliwicama kao gost promocije na KSW 52 priredbi. Tamo su ga uspjeli za par izjava dobiti neki mediji te im je otkrio kako stoje stvari oko njegovog debija.

On bi se prema svemu sudeći trebao dogoditi iduće godine, no ipak ne toliko brzo koliko bi se neki nadali. Naime, otkrio je kako gledaju prema listopadu. Najveći problem zbog čega ne može ranije su njegove druge obaveze, prije svega na snimanju filmova. Naime, svoju bildersku karijere prekinuo je upravo zbog te prilike, a u međuvremenu je došla i želja okušati se u slobodnoj borbi.

"Moja borba će svakako doći iduće godine. Bio je plan da to bude ove, no imao sam previše snimanja. Sretan sam što je ekipa iz KSW-a imala puno razumijevanja prema mojim obavezama i što su podržali sve moje projekte. No, iduće godine napokon dolazi i taj moj debi. Protivnika još ne znam, ali termin će vjerojatno biti u listopadu", rekao je Ford u razgovoru za MMApl.

Upitan je za mišljenja o nekim potencijalnim protivnicima. Prvo je spomenut Mariusz Pudzianowski, no rekao je kako ne misli da bi on bio dobar protivnik za prvu borbu. Objasnio je kako ga jako respektira te sve što je napravio u karijeri i kako bi prvo volio testirati se protiv nekog manje iskusnog borca. Ali svjestan je da je to borba koju bi fanovi u budućnosti htjeli vidjeti. No, zato je bio puno otvoreniji kad je spomenut Erko Jun.

"Erko Jun je još jedan sjajan borac i moj jako dobar prijatelj. No, problem u ovom poslu je što se svi poznajemo i u kavezu ne možeš imati prijatelja. Otvoren sam za razne opcije, bit će zanimljivo vidjeti što će Martin odlučiti", objasnio je.

Najavio je kako će se u naredno vrijeme posvetiti treningu i napretku, da bi što spremniji dočekao tu borbu. Onda je upitan o kilogramima. Kako je poznato da inače teži oko 150 kilograma, pitanje je hoće li morati spuštati na 120.

"Jutros sam se svježe izvagao, imao sam 155 kilograma. Nikad se neću moći spustiti na 120 kilograma i za mene će se napraviti neke iznimke. Znam da je moguća situacija gdje ću imati 30 kilograma više od protivnika, no vidjet ćemo kad dođe vrijeme. Grappling bi sigurno trebao biti moja prednost jer će tu doći u prvi plan moja tjelesna konstitucija", još je dodao.

Ford na Instagramu ima 2.2 milijuna pratitelja, a vrlo popularna je i njegova stotinjak kilograma lakša supruga, Sacha. Uz njegovu životnu priču ide posebno zanimljiv podatak da se u mladosti bavio kriketom i da je s 19 godina težio tek 75 kilograma. Teretanu je prvi put posjetio kad je dobio preporuku tijekom oporavka od ozljede. Kad je krenuo više nije stao, a rezultat je njegova današnja konstitucija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:17