ROBERTO SOLDIĆ ZA FIGHT SITE

Ekskluzivno - 'RoboCop' otkriva zašto nije nastupio u Areni i što misli o KSW-ovom eventu u Zagrebu!

Mnogi će reći da je prvi KSW-ov event u Zagrebu, koji smo pratili prošlog vikenda iz Arene, bio fenomenalan, no da mu je nedostajao još jedan ključan sastojak da bi bio savršen. Osim pobjeda svih hrvatskih boraca koji su nastupili te večeri u Zagrebu, MMA fanovima je nedostajala i najveća KSW-ova zvijezda i prvak u velter kategoriji Roberto Soldić!

Do sada se nije znao točan razlog radi kojeg "RoboCopa" nismo gledali u Areni. Nakon pobjede na KSW-u 50 u Londonu Hrvat je inicijalno bio najavljen na popisu borbi, no zapravo nije bilo realne šanse da nastupi radi ozljede koju je zadobio upravo u meču protiv Michala Pietrzaka. Soldić u ekskluzivnom razgovoru za Fight Site otkriva pojedinosti, ali s nama dijeli i svoje dojmove sa spektakla u Areni.

Koji je razlog tvog nenastupanja na KSW-u 51 u Zagrebu?

"Razlozi radi kojih nisam nastupio na KSW-u 51 u Zagrebu su bili i privatni, ali i zdravstveni. Do sada nisam javno govorio o njima, a i sada bih to volio zadržati za sebe. No, zdravstveno sam sada dobro. Oporavio sam se i sve je u redu", otkrio nam je Soldić.

"RoboCop" je, naime, u meču protiv Pietrzaka slomio šaku. "U kojoj je rundi došlo do ozljede i kako je to utjecalo na sam meč?" - bilo je naše iduće pitanje.

"Koliko se sjećam, šaku sam slomio u drugoj rundi. Da, naravno da je smetalo, ali sam znao da moram ići dalje neovisno o ozljedi. Išao sam kroz bol i na koncu se pokazalo da me niti ta ozljeda nije mogla zaustaviti. Došao sam u London pobijediti kao i uvijek i to sam i učinio."

Nakon meča je bilo dosta kritika na Soldićev malo konzervativniji nastup u tom dvoboju, no mnogi zapravo nisu znali da je pobjedu izborio s teškom ozljedom. "RoboCop" odmahuje rukom...

"Uvijek netko nešto priča i netko nešto prigovara. Ali ja sam zadovoljan jer sam ostvario pobjedu. Za ostalo me nije briga. Moj protivnik u tom meču je bio izuzetno čvrst i jako kvalitetan. Došao u London pobijediti. Mislim da nikada u karijeri nije bio spremniji, no to sam očekivao i za tako nešto sam bio spreman."

Kakva je sada situacija s ozljedom i kada bi te ponovno trebali gledati u kavezu?

"Sada je sve u najboljem redu. Super sam, već u punom treningu tako da očekujem relativno brz nastup. Možda početkom iduće godine. S 2019. i nastupima sam definitivno završio."

Ipak, Soldić i njegov menadžer Ivan Dijaković, kako se može čuti u borilačkim kuloarima, od KSW-a ovaj put traže veliko ime za iduću obranu naslova. Vjeruju da je "RoboCop" zaslužio kvalitetnog izazivača na najvišem nivou i ne žele se više zadovoljiti s još jednim Poljakom u toj ulozi. Soldić to također potvrđuje za Fight Site. Jasno i glasno!

"Želim se boriti protiv najboljih MMA boraca na svijetu u velter kategoriji do 77 kilograma", jasan je hrvatski borac.

Soldić je naravno pratio što se događalo u Zagrebu. Je li mu bilo teško gledati priredbu znajući da je mogao biti glavna borba?

"Gledao sam, pratio sam, ali bio sam opušten. Moram reći svaka čast na punoj areni i spektaklu. Mnogi ljudi su došli i radi mene, a nisu znali da se neću boriti. Jedino mi je žao fanova, a za propušten nastup ne marim previše. Borbi će uvijek biti. U ovoj fazi moje karijere je bitno sve činiti sustavno i pametno. Ali da, očekujem da će se KSW i iduće godine vratiti u Arenu i da ću ja nastupiti na toj priredbi."

Je li ga itko razočarao na čitavom popisu borbi?

"Apsolutno ne. Račić i Erko su me oduševili, a nitko me nije razočarao. Morate biti svjesni da su to protivnici i mečevi na najvišem nivou. Delija je bio fantastičan recimo. Brz, moćan, jak. Erslan je također bio impresivan i zato svaka čast svim momcima!"

Na kraju smo ga još jednom pitali za 2020. i novi dolazak KSW-a u Arenu. Soldić kaže - "samo da je zdravlja"...

"Naravno da dolazim i da bih volio nastupiti. Velika mi je želja boriti se u Areni. No, naravno da moram biti zdrav za tako nešto. Kao i uvijek ću biti velik problem za bilo kojeg protivnika na svijetu u kategoriji do 77 kilograma."

Marko Petrak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:21