NA ISPITU KARIJERE

Janičić pred KSW debi otkrio zašto mijenja kategoriju te kako je 'zakopao ratnu sjekiru' s Ilićem

Svoju svakako najveću MMA borbu u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri upisat će na KSW 51 priredbi Miloš Janičić. U Areni Zagreb čeka ga Roman Szymanski, borac dobro poznat KSW fanovima te se time automatski stvara velika prilika Janičiću za ostaviti upečatljiv dojam. Tim povodom smo s njim porazgovarali.
Miloš Janičić
 Instagram

Iako su mu tek 22 godine, Miloš Janičić do sada je odradio 13 profesionalnih MMA borbi. Kako je u sve ušao vrlo mlad, na početku mu je nedostajalo iskustva pa je poražen u dvije od prve tri borbe. No, onda je krenuo pobjednički niz koji je trenutno na deset trijumfa za redom, a tijekom njega je došao i potpis ugovora s KSW-om. U poljskoj je promociji trebao debitirati još proljetos, no tada je borbu otkazao zbog ozljede. Ne čudi to što se našao na programu koji će se 9. studenog održati u Areni Zagreb.

Janičića tamo čeka borba protiv Romana Szymanskog, Poljaka koji je u svojoj posljednjoj borbi napao privremeni pojas perolake kategorije. To dovoljno govori koliko je u KSW-u cijenjen te kakav je ispit ispred Janičića. Toga je svjestan i on sam. Pripreme za borbu odradio je u Düsseldorfu, u UFD gymu te se u potpunosti napunio samopouzdanjem. Sad je na njemu zadatak da sve što je pripremio pokaže u kavezu. Prije toga saznajte što nam je otkrio o ovoj borbi i onome što se tijekom priprema događalo.

Što se točno dogodilo da si bio prisiljen otkazati svoj prvobitno planirani KSW debi nastup, o kakvoj je ozljedi bila riječ i kako je izgledao oporavak?

"U pitanju je bila mala ozljeda koljena, ništa strašno, ali dovoljno da ne ulazim u rizik. U borbu želim ući sto posto spreman, a ne da nakon borbe imam neke izgovore."

Mnogi su ostali iznenađeni time što se spuštaš u laku kategoriju, je li to bio prijedlog KSW-a ili tvoja odluka već od ranije?

"To je naravno moja odluka, nitko ne može utjecati na mene. Sve je zapravo krenulo kad sam prvi put bio u UFD-u. Dijelio sam sobu s Antunom Račićem i onda sam vidio koliko je on zapravo posvećen ovome te koliko je ekstremno to što on radi. Tada sam odlučio malo 'pročistiti' svoju prehranu pa da vidim što će dogoditi. Pet ili šest kilograma je odjednom palo i shvatio sam kako sam zapravo stvoren za kategoriju do 70 kilograma."

Protivnik je dobro poznat fanovima jer se u svojoj posljednjoj borbi borio za privremenu titulu, no i on mijenja kategoriju, tj. podiže se iz perolake. Što možeš ti reći o njemu i kako si reagirao kad su ti ga ponudili?

"Opasan protivnik, jako tvrd borac. Kondicijski je jako dobro spreman i smatram kako je pravi test u pravo vrijeme. Osim toga je sasvim solidno ime u Poljskoj."

Na fotografijama vidimo kako si veliki dio priprema odradio u UFD gymu. Tamo te vidimo na nekim fotografijama zajedno s Aleksandrom Ilićem. Znači li to da je zakopana "ratna sjekira"? Naime, fanovima je poznato kako ste imali podosta prepucavanja i prozivki putem medija te društvenih mreža.

"Joker i Savo su bili tamo, naravno da je sve bilo korektno. Učinili su mi boravak boljim i potrudili su se da mi vrijeme brže prođe. Fino smo se družili i zahvalan sam im na pomoći u treningu. Tu posebno mislim na Savu koji se nije pripremao za borbu pa nam se potpuno posvetio i pomagao oko svega što nam je trebalo."

Posljednjih mjeseci kroz UFD su prošla mnoga velika imena poput Jona Jonesa ili Firasa Zahabija. S kim od njih si imao priliku raditi i nešto naučiti te kakvo ti je zapravo ukupno iskustvo biti u blizini takvih veličina?

"Jones je bio samo iz promotivnih razloga, ali s Firasom smo trenirali i mogu reći kako sam oduševljen time koliko je to prizemljen i jednostavan tip. Nevjerojatno je koliko je pametan, a ujedno skroman. 'Zarolao' sam s njim i stvarno je jedan drugi nivo. Definitivno ću se jednog dana zaputiti u Tristar jer me Firas oduševio."

Znači li ova borba ostanak u lakoj kategoriji ili ćeš to odlučiti nakon borbe?

"Naravno da ću ostati u ovoj kategoriji, iako moram priznati kako je skidanje kilograma pakao. Ali, kao što na treninzima dajemo sve od sebe, tako moramo i u ovom aspektu, posebno ako želimo imati uspješnoj karijerj, odnosno izvući neki svoj maksimum."

Kolika je trema pred ovaj nastup i smatraš li ju pozitivnom motivacijom?

"Treme uvijek ima, ali onu pravu ću osjetiti tek u svlačionici. Baš sam uzbuđen jer ovo je 'next step' i prilika da vidim koliko i da li vrijedim. Vjerujem kako ću dobiti odgovor imam li kvalitetu za velike stvari."

Vjeruješ li u podršku zagrebačke publike i planiraš li ih na neki način do borbe dodatno pridobiti na svoju stranu, s ciljem što jače podrške tijekom borbe?

"Vjerujem u nju i očekujem ju!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:12