PODIJELIO I NEKOLIKO SAVJETA

Pudzianowski analizirao meč s Junom: 'Erko je mlad i lud, pun je snage i juriša...'

Peterostruki 'najjači čovjek na svijetu' Mariusz Pudzianowski bio je glavna zvijezda s kojom se KSW prošlog vikenda predstavio hrvatskoj i regionalnoj publici. Ovaj popularni poljski borac svladao je u Areni u glavnom meču večeri Erka Juna i tako razočarao veći dio tribina.
 Damir Krajac / CROPIX

Pudzianowski (13-7-1 nc) je zaustavio Juna (3-1) tehničkim nokautom u drugoj rundi. Mnogi će reći da je Erka pobjede koštao nedostatak iskustva. No, ipak se kod njega radi o jednoj još uvijek svježoj MMA karijeri koja je svoj prvi udarac doživjela u četvrtom profesionalnom meču.

Da je iskustvo bilo jedna od presudnih stavki složit će se i Pudzianowski.

"Erko je vrlo mlad. Podsjeća me na mene od prije 10 godina kada sam ušao u MMA. Bio sam vrlo velik i jak, ali nisam imao kondicije. Samo zatvorim oči i jurišam naprijed. Erko je snažan, ali mora shvatiti da nije sve u snazi. Mora misliti i na izdržljivost. Erko mora raditi polako, korak po korak. Mislim da će za dvije do tri godine biti vrhunski borac. Sad je mlad i lud, pun je snage i juriša. Tako je bilo i sa mnom prije deset godina. Sve u svemu bila je to dobra borba", izjavio je Poljak u razgovoru za Klix.ba.

Mariusz je progovorio i o svojim planovima te otkrio kako namjerava prije mirovine odraditi još samo dvije ili tri borbe.

"Nisam više mlad. Ispred mene su ostale još dvije ili tri borbe. Nakon toga ću završiti s profesionalnim sportom u kojem sam već 22 godine. Dvanaest godina sam se natjecao u 'Strongmanu'. Godišnje sam znao imati i 14 natjecanja. U svojoj karijeri sam imao oko 150 natjecanja za najjačeg čovjeka na svijetu. U zadnjih 10 godina karijere imao sam 21 MMA borbu. Puno je to, umoran sam od profesionalnog sporta. I dalje treniram svaki dan, ali ne radim profesionalne treninge, već to radim zbog sebe. Poslije profesionalne karijere ću uživati promatrajući MMA borbe i podučavat ću nove naraštaje boraca".

Nekakvu priču o mogućem revanšu je pokušao ugasiti. Pudzianowski, naime, smatra da bi takvo nešto bilo prerano za Juna.

"Mislim da je to teško izvedivo, jer su mi ostale još samo dvije, tri borbe. Međutim, nikad se ne zna. Mislim da bi to bilo prerano za Erka. Nemoguće je trenirati četiri sata dnevno svaki dan bez pauze i steći ozbiljnu kondiciju. To govorim iz iskustva jer sam bio na njegovom mjestu prije 10 godina. Erko je iz bodybuildinga došao u MMA, a ja sam iz Strongmana, to je isti sport. Kondicija je bitna, jer u suprotnom budeš dominantan u prvoj rundi, a u drugoj nakon dvije minute izgubiš. Da bi stekao kondiciju i napredovao uz ozbiljne treninge moraju se praviti redovne pauze. To se postiže u vremenu od pet do šest godina, a ne za godinu dana, nemoguće je. Potrebno je predano trenirati šest godina na ovaj način da bi borac mogao izdržati tri teške runde u kavezu", zaključio je višestruki 'strongman' u razgovoru za Klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:14