BORAC VELIKIH NAJAVA BEZ POKRIĆA

Svi su očekivali Stojnićev otkaz, nije da mu je prvi put

Denis Stojnić, bivši UFC borac koji je dva puta nastupio u toj promociji i dva puta tamo izgubio, je otkazao nastup Anti Deliji na KSW-u u Zagrebu. To je učinio samo nekoliko dana prije nego što je trebao ući u kavez Arene Zagreb i suočiti se sa svojim protivnikom u jednom od najiščekivanijih mečeva na popisu borbi.
 Screenshot (Instagram)

One koji prate Stojnićevu karijeru to nimalo ne čudi. Dapače, više bi ih čudilo da se Stojnić kojim slučajem pojavio u hrvatskoj metropoli. I sam Ante Delija je u četvrtak komentirao "kako je tako nešto očekivao, ali i da su ga svi upozoravali da bi se to moglo dogoditi". Tvrdi da Sarajlija laže.

"Ma to smo i očekivali, nije se on ozlijedio, laže. Neće do tog meča nikad ni doći", izjavio je Delija pred mnogobrojnim novinarima.

Navodno se Delija već neko vrijeme mentalno pripremao da do dvoboja protiv Stojnića u Areni možda neće doći. Pa je upravo zato već spreman primio vijesti koja je stigla u utorak. Dubrovčanin očito ne vjeruje da se Stojnić ozlijedio i radi duge povijesti Stojnićevih otkaza, ali i radi činjenice da se u tjednu borbe jako teško ozlijediti. Naime, teški treninzi i teški sparinzi su već iza svih boraca i posljednjih nekoliko dana slijedi rekuperacija i lagan ritam. Ozlijediti se tri ili četiri dana prije meča je prilično teško.

Oni malo bolji poznavatelji MMA sporta se sjećaju Stojnićevog meča protiv Mare Peraka, koji je već bio zakazan za 10. svibnja 2013. godine i FFC 4 u Zadru. Na koncu se predsjednik FFC-a Orsat Zovko morao ispričavati javnosti jer je Stojnić otkazao nastup rekavši kako pobjedom protiv hrvatskog borca ne bi bio ništa bliže povratku u UFC nego što je to tada bio slučaj. Navodno je tražio imena poput Arlovskog, Monsona ili Turka, ali mu ih FFC nije mogao osigurati pa zapravo nikada nije niti debitirao za hrvatsku organizaciju.

Godinu dana ranije, 2012., Sarajlija je trebao nastupiti u novosadskoj dvorani Spens na SBC priredbi protiv legendarnog Jeffa Monsona. No, Stojnić je u posljednji trenutak otkazao radi navodne ozljede oka priredivši organizatorima ogroman problem jer se radilo o meču koji su svi s velikim nestrpljenjem iščekivali.

Protiv istog protivnika smo ga trebali gledati i četiri godine kasnije, 2016. godine, na priredbi u Hit FC u švicarskom Zurichu. Meč protiv Monsona je već najavljen da bi Stojnić u konačnici snage odmjerio protiv Christiana M'Pumbua kojeg je pobijedio prekidom u drugoj rundi. To je ujedno i posljednji Stojnićev nastup u MMA karijeri. Bivši UFC borac je još nekoliko puta najavljivao svoje nastupe protiv razno razlih protivnika da bi ih kasnije otkazivao. Odličan primjer je i dvoboj iz 2015. godine kada je otkazao meč protiv Korejca Hyun Man Myunga na priredbi Road FC 26 u Seulu. Na kraju je BiH borca u Koreji zamijenio Jairo Kusunoki.

U nekoliko navrata je ovaj Sarajlija najavljivao i povratak u elitnu svjetsku MMA promociju Ultimate Fighting Championship, govorio je da je pred potpisom novog ugovora, ali niti to se nikada nije realiziralo. Sjećamo se i njegove prozivke Mirka Filipovića iz 2013. godine. Tada je tvrdio da mu je upravo Cro Cop ulaznica za povratak u Octagon i tražio je od FFC-a da taj dvoboj i osigurano. Nudio je javno iznos od 50 tisuća dolara da bi "se potukao" s Mirkom.

“Odgovorno kažem da sam bolji i jači od Mirka. Tek sam se vratio iz Nizozemske gdje treniram s najboljim borcima i članovima Golden Gloryja. Skinuo sam šest kilograma i nastavljam jako trenirati, a ako dođe do borbe Mirka ću pobijediti", izjavio je tada.

Da budemo pošteni do kraja, prvi već zakazan meč između Denisa Stojnića i Ante Delije se trebao održati 2018. godine u Dubrovniku. Tada je Hrvat otkazao meč jer je dobio priliku na RIZIN-u u Japanu, koju je i iskoristio pobijedivši tada Ricarda Prasela. Sada nakon drugog otkaza prilično je jasno da obračun Stojnić vs. Delija vjerojatno nikada nećemo gledati. Šteta jer je to dvoboj koji bi javnost voljela vidjeti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:02