TREĆI HRVATSKI KSW PRVAK

(VIDEO) Antun Račić: Uzeo sam svih pet rundi i dokazao da sam svjetski vrh, sad želim veliko ime

Antun Račić savladao je Damiana Stasiaka većinskom sudačkom odlukom sudaca, čime je u Areni Zagreb postao prvi KSW prvak bantam kategorije. On je presretan svojim uspjehom, ali ne može se složiti sa sucima koji su borbu učinili neizvjesnom na papiru. Smatra kako je potvrdio da se nalazi u svjetskom vrhu, a za prvu obranu titule se nada kako će mu KSW dovesti nekog poznatog protivnika visoke reputacije.
Antun Račić i Damian Stasiak
 Damir Krajac / CROPIX

25 minuta teške borbe, u kojoj je većinu vremena dominirao, trebalo je Antunu Račiću da dođe do onoga što je sanjao otkako je prvi put ušao u KSW-ov kavez. Za to mu je trebalo pet pobjeda, no teško je moglo osvajanje titule doći na ljepšem i prigodnijem mjestu od Arene Zagreb. U svojoj domovini, pred punim tribinama, Antun je oduševio sve prisutne.

"Očekivao sam težak meč i za to sam se spremao. Htio sam završiti borbu, ali sam bio spreman i u slučaju da borba ode do sudačke odluke. Moje hrvanje je prevladalo, a vidio se i napredak u stand upu. Uvjerljivo sam u svih pet rundi pobijedio čovjeka koji je bio u UFC-u i borio se protiv najboljih boraca svijeta. Tamo vidim i sebe, mislim da se mogu boriti protiv najboljih na svijetu u bantam kategoriji", dojmovi su koje nam je Antun iznio nedugo nakon pobjede. Pobjede za koju su svi vjerovali da će biti puno uvjerljivija od onog što su rekle sudačke kartice. I Antun je tako bio iznenađen kad je čuo 47-47, što je bilo bodovanje prvog suca:

"Odmah sam mislio da je neka greška i da nešto nije u redu. Možda je neki sudac njegov obožavatelj. Ja sam bio uvjeren u pobjedu, kut mi je govorio da sam bio bolji svih pet rundi, a vidio sam to i ja. Mislim kako sam uvjerljivo pobijedio. Osobno mi je žao što borbu nisam završio i što nije bilo nekih atraktivnijih poteza. Najvažnije je bilo pobijediti borbu jer je ulog bio stvarno velik. Ako mi seu borbi pojavi prilika napraviti nešto atraktivno, to ću napraviti. No, ovako prije svega gledam na pobjedu. Da sam pogodio još dva ili tri udarca, možda bih ga ugasio. No, doći će i taj nokaut."

Prokomentirao je Antun i ono što mu slijedi, a upitali smo ga i je li spreman prihvatiti revanš ako to bude želja vodstva promocije za njegovu prvu obranu titule.

"Sad ću se prije svega odmoriti. Nisam dugo bio kod kuće u Dubrovniku. Želim vidjeti obitelj i provesti vrijeme s njima jer sam tri mjeseca bio izvan države. Moramo proslaviti pojas, a onda ću razmišljati što dalje. Sigurno ću braniti pojas, a volio bih da mi daju neko visoko rangirano ime ovog sporta", iznio je svoje želje "Killer".

Naravno, to nije sve što nam je Antun rekao u ovom razgovoru. Ostatak se nalazi u videu podijeljenom ispod teksta. Pogledajte ga!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:45