POVIJESNI PRVAK

(VIDEO) Račić emotivno proslavio naslov pa progovorio o spornom trenutku koji je naljutio tribine

Hrvatski MMA borac Antun Račić postao je u subotu navečer u Zagrebu prvi KSW-ov prvak u bantam kategoriji svladavši bivšeg UFC borca Damiana Stasiaka.
 Damir Krajac / CROPIX

Suveren je tijekom cijele borbe bio Hrvat koji je dobio konačnu potvrdu svoje vrijednosti.

- Ponosan sam. Puno rada i truda sam uložio u ovo. Već sam dvije godine u KSW-u, ovdje sam odradio četiri borbe i lovio sam ovaj pojas, to je moj san. Uspio sam, to sam ostvario na najljepšem mogućem mjestu pred domaćom publikom u Areni Zagreb i ništa ne može biti ljepše od toga. Još sam pod dojmom onoga što sam napravio, sutra ujutro ću biti svjesniji – kazao je Račić nakon borbe.

Jedini trenutak kada je Račić bio u podređenom položaju dogodio se u četvrtoj rundi. Tada ga je Poljak nesportski na podu udario koljenom u glavu što je malo uzdrmalo Račića, ali vratio se i osvojio naslov.

- U tom trenutku sam i ja mislio da je nesportski, ali to je sve u žaru borbe i nije on to namjerno napravio. Tko zna, možda i jest, ali mene to srećom nije poremetilo, nastavio sam gurati dalje, po svom planu i znao sam da ću ga pobijediti koliko god rundi još imali. Osjećao sam se moćnije u tom kavezu od njega – priznao je hrvatski borac koji je naslov posvetio jednoj osobi.

- Moj otac je čovjek koji me prvi put odveo na tatami, na moj prvi borilački trening u džudu. Zbog toga mu posvećujem naslov i on bi bio najponosniji čovjek na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:45