K1 i Boks

Kubrat Pulev najavio pobjedu protiv Joshue: 'Svijet treba prvaka poput mene!'

Kubrat Pulev
 LUKAS SCHULZE / dpa / AFP
Samopouzdano i motivirano ući će Kubrat Pulev u meč protiv Anthonyja Joshue

Kao veliki autsajder ući će 39-godišnji Kubrat Pulev (28-1, 14 KO) u subotnji meč protiv Anthonyja Joshue. To zapravo ne treba čuditi, ako znamo koliko "bookmakeri" cijene Britanca, no to nikako ne znači kako nema bugarski boksač nikakve šanse. Viđali smo iznenađenja već puno puta, prije 18 mjeseci jedno od njih upravo na primjeru Joshue.

Ipak, koliko god Pulev bio kvalitetan, što otkriva i činjenica da ga je u karijeri savladao tek Vladimir Kličko, njegove predstave u posljednjim mečevima dovode do zaključka kako je u padu po pitanju kvalitete svojih izvedbi. On ipak smatra kako je tamo problem bila motivacija, što kod ovog meča nikako nije slučaj. Najavio je kako će ljubitelji boksa ovog puta gledati njegovo najbolje izdanje.

"Ovog puta bit ću jedan novi Kubrat Pulev i ovo nikako nije moj posljednji meč. Pobijedit ću za sve Bugare i postati prvi prvak teške kategorije iz moje domovine. Pun sam, energije, osjećam se snažan i nakon ovog meča borit ću se protiv Tysona Furyja", prenosi njegove riječi Boxing News 24. Pulev ipak nije svjestan kako u slučaju pobjede neće moći boriti se protiv Furyja, budući da Joshua u ugovoru ima klauzulu koja mu u slučaju poraza garantira revanš.

Joshua je odradio temeljne pripreme, koje su zbog više pomicanja datuma bile duže nego ikad. Imao se priliku pripremiti za sve opasnosti koje njegov protivnik može priuštiti.

"Vidjet ćemo kakav će biti, ja znam da sam ja spreman za svaku verziju. To mi zapravo nije važno, jedino bitno je kakav ću ja biti. Kad sam dobar, mogu ga vrlo lako pobijediti. Energičan sam i jako snažan. Idem ispuniti san svog oca. Zbog toga smo moj brat i ja ovdje. Želja mu je bila imati sinove koji će biti boksački prvaci i mi smo sad tu. Gleda nas od gore i siguran sam da je sretan", objasnio je svoju motivaciju. Njegov dvije godine mlađi brat Tervel nastupa u lakoteškoj kategoriji, slavio je u svih 15 profesionalnih mečeva i sve je bliže napadu na svjetsku titulu.

Pulev smatra kako je njegova prednost i u tome što Joshua već razmišlja o susretu s Tysonom Furyjem. Njemu je automatski dodatna motivacija taj meč onemogućiti.

"Taj meč neće se dogoditi jer ću u subotu ja biti pobjednik. Vidjeli smo puno grešaka koje Joshua radi i puno njegovih loših strana. Mislim da će njegova loša strana biti prisutna i u ovom meču. Ja ću je iskoristiti. Najvažnije je što ću napraviti u ringu, kakva će biti moja strategija i kvaliteta boksa", rekao je, dodavši:

"Mislim kako svijet treba svjetskog prvaka poput mene. Dobrog i brutalnog. A ja jesam novi svjetski prvak, moje vrijeme dolazi."

Ovo je vjerojatno posljednja velika prilika za bugarskog boksača, koji je već prije tri godine trebao ući u ring s Joshuom, no tim putem ga je spriječila ozljeda. Ovog puta istih nije bilo. Sad još preostaje do subote ostati negativan na COVID-19 testovima i dobit će svoju priliku šokirati svijet. Rijetko tko vjeruje da on to može, ali zapravo će se u ringu sve pitati samo njega i Anthonyja Joshuu.

Linker
24. travanj 2024 14:11