UFC

Kutateladzeu i Gamrotu bonus za borbu večeri, nagrađeni Crute i Andrade

Mateusz Gamrot
 screenshot
Mateusz Gamrot i Guram Kutateladze odradili su najbolju borbu UFC Fight Nighta 180

Tri borca i jedna borkinja dobitnici su po 50 tisuća dolara bonusa nakon nastupa na UFC Fight Nightu 180, održanom jutros na Fight Islandu. Dva za najbolju izvedbu priredbe, dok je ovog puta odabrana i najbolja borba.

Po 50 tisuća dolara bonusa za najbolju borbu pripalo je Mateuszu Gamrota i Guramu Kutateladzeu koji su odradili borbu s najviše akcije, ali svakako i najneizvjesniju borbu priredbe. Obojica su prezentirali kvalitetu potrebnu za visoke domete u UFC-u, jedino s čime veliki broj fanova nije zadovoljno je odluka o pobjedniku. Zanimljivo, njome nije zadovoljan niti sam pobjednik, no vjerojatno ću mu biti lakše kad borbu pogleda. Istu je uistinu bilo teško za presuditi, odnosno njenu prije svega prvu rundu te je pobjeda realno mogla otići bilo kojem borcu. Je li Gamrot mogao ili čak zaslužio pobijediti? Svakako, ali zaslužio je pobjedu i Gruzijac. Je li pokraden? Ni u kom slučaju. Pobjednik nažalost može biti samo jedan.

Obojici debitanata ovaj bi bonus trebao biti poticaj za dalje, a Gamrotu možda bude svojevrsna utjeha nakon prvog poraza u karijeri. U UFC je došao s čistih 17-0.

Bonusi za najbolju izvedbu pripali su Jessici Andrade i Jimmyju Cruteu. Andrade je briljantno odradila svoj debi u muha kategoriji, tako što je borbu protiv Katlyn Chookagian završila krajem prve runde. Pogodila je svoju protivnicu desnim krošeom u jetru, nakon čega je ova pokušala pobjeći i izdržati do kraja runde, no u tome nije uspjela. Jessici je ovo peti bonus u UFC karijeri, treći za najbolju izvedbu.

Jimmy Crute svojih je 50 tisuća dolara zaradio zahvaljujući nokaut pobjedi protiv Modestasa Bukauskasa. Mladom Australcu ovo je drugi bonus u UFC karijeri. Možda sad napokon odluči prestati živjeti u kamperu parkiranom ispred dvorane u kojoj trenira.

Linker
14. travanj 2024 21:53