K1 i Boks

Legendarni George Foreman: 'Wilder može s lakoćom pobijediti Furyja'

 Al Bello/Getty Images/AFP
Legendarni George Foreman osvrnuo se na rivalstvo Tysona Furyja i Deontaya Wildera, ali i na udaračku moć koja se skriva u šakama bivšeg WBC-ovog prvaka.

Jednom kada se smiri ova korona-kriza, situacija u svijetu pa tako i sportu polako će se normalizirati, a onda ćemo konačno moći nastaviti tamo gdje smo stali prije izbijanja ove opasne pandemije. Kada pričamo o borilačkom sportu, onda treći susret Tysona Furyja i Deontaya Wildera definitivno možemo navesti kao jedan od najvećih događaja koji su odgođeni zbog koronavirusa.

Velika teškaška trilogija bi se prema nekim informacijama mogla održati 3. listopada, ali situacija u svijetu nažalost još nije takva da bi taj termin dobio službenu potvrdu.

No tko će biti uspješniji jednom kada dođe do novog susreta elitnih teškaša? Ako pitate bivšeg svjetskog prvaka Georgea Foremana, WBC-ov pojas bi mogao vrlo lako ponovno promijeniti svog vlasnika.

"Imao sam ugodan razgovor s Wilderom. Pričali smo jer sam i ja bio u poziciji gdje sam neočekivano izgubio u borbi za naslov. Znam kroz što Wilder prolazi i on će morati živjeti s tim porazom od Furyja. A ja mu mogu pokazati kako da s tim živi, ali i da se vrati još bolji. Puno smo pričali o tome i vjerujem da ga Wilder može pobijediti i to s lakoćom. Dajte mu priliku i pokazat će vam", izjavio je Foreman u razgovoru koji donosi The Sun.

Wildera (42-1-1, 41 KO/TKO) danas mnogi nazivaju jednim od najjačih udarača u povijesti boksa, a neki su ga stavili i na sami vrh te ljestvice. 'Big George', koji je i sam poznat po razornom udarcu, ipak smatra da je nekoliko velikana još uvijek ispred 'Brončanog bombardera'.

"On je dobar, ali još nije blizu borcima poput Joea Lewisa, Joea Fraziera i Mikea Tysona. Još nije blizu jednog takvog priznanja. Po meni mu je potrebna jedna onakva izvedba kakvu je Mike Tyson imao protiv Trevora Berbicka. Čovječe, kad sam vidio taj meč... Pomislio sam si - 'ovaj lik je noćna mora'", poručio je Foreman.

Linker
19. travanj 2024 01:14