UFC

Masvidal opisao kako izgledaju pregovori s UFC-om: 'Morao sam pristati na to i sad me posjeduju'

Jorge Masvidal
 Jason Silva / AGIF
UFC-ova zvijezda otvoreno je kritizirala način na koji se pregovara s borcima

Nakon 2019. koja je definitivno bila najbolja godina u njegovoj karijeri, Jorge Masvidal susreće se s puno problema u 2020., a isti u posljednje vrijeme uglavnom proizlaze iz njegovog sukoba s UFC-om.

Ovaj MMA veteran slavio je u sva tri svoja nastupa u 2019. godini te se nošen impresivnim pobjedama prometnuo u jednog od najpopularnijih UFC-ovih boraca. 'Hype' koji se stvorio oko Masvidala nakon rekordnog nokauta iz meča s Benom Askrenom, a potom i dodatno povećao nakon pobjede nad Nateom Diazom, dovukao je 35-godišnjeg 'Gamebreda' na korak do borbe za titulu. Dugo se pričalo da bi upravo Jorge trebao biti idući izazivač za Kamarua Usmana, no onda je odjednom sve zapelo.

Počeo je u jednom trenutku UFC pričati kako imaju i druge zanimljive opcije za jednog od najboljih velteraša današnjice, potom je i Masvidal odjednom prozvao Natea Diaza na revanš, a onda su se pojavili i problemi financijske prirode.

Jorge je, naime, samo jedan u najnovijem valu boraca koji su zaključili da vrijede više od onog što ih UFC plaća i koji su svoje nezadovoljstvo odlučili javno podijeliti.

"Ako ne vrijedim, pustite me!" - jasno je 'Gamebred' još prije nekoliko dana poručio UFC-u, a čitavu situaciju uz izbjegavanje odgovora na neka ključna pitanja prokomentirao je i sam Dana White nakon završetka UFC 250 priredbe.

"Nedavno smo s njim potpisali novi ugovor na osam borbi. On prema istome ima još sedam mečeva. Moji ljudi su radili s njim i pokušavali su sklopiti novi dogovor u trenucima dok on već ima ugovor. Jon Jones je također potpisao novi ugovor prije manje od godinu dana i također ima još sedam borbi na njemu. Mi smo potpisali ugovore s oba borca. Ovo nije priča poput one kad netko ima ugovor star tri godine pa se puno toga u međuvremenu promijenilo. Ovo je bilo prije samo nekoliko mjeseci", pravdao se predsjednik UFC-a.

Masvidal ni nakon toga nije mogao ostati tih pa je preko društvenih mreža odlučio opisati kako to izgledaju njegovi pregovori s čelništvom slavne promocije.

"Zašto postoje problemi sa svim velikim imenima? Conorom, Jonesom, Cejudom. Moramo prihvatiti što nam se nudi ili se umiroviti. Volim se boriti, a ovo je najveća borba naših života", započeo je Masvidal seriju 'tweetova'.

"Pregovori su: uzmi ili ostavi. Ako izgubim, onda me možete otpustiti i ne isplatiti mi ostatak ugovora, a ako pobijedim onda nisam u poziciji da ispregovaram nove uvjere? Moj je otac napustio komunistički režim i čitav život me pripremao."

"Pod ugovorom sam koji sam morao prihvatiti ako sam htio biti plaćen. Isto tako sam prihvatio novi ugovor pred borbu s Tillom, kao i novi ugovor za meč s Nateom. Oni samo dodaju broj borbi na ugovor kako bi me držali pod kontrolom, a onda je uzmi ili ostavi kada kažem da želim ugovor na četiri borbe".

"Ne mogu tek tako otići. Oni me posjeduju sve dok me ne otpuste ili se ne izborim za raskid ugovora", dodatno je objasnio Masvidal fanovima da bi potom riješio još jednu dvojbu:

"Neke od najboljih svjetskih hrvača sam doveo u pripremni kamp. Ne govorite mi da se nisam htio boriti. Bio sam spreman 11. srpnja održati još jedno krštenje", glasila je poruka koja se vjerojatno odnosila na priču o meču s aktualnim prvakom Usmanom.

Linker
25. travanj 2024 04:47