UFC

McGregor dvije godine nakon bolnog poraza: 'Khabiba je spasila druga runda!'

Conor McGregor i Khabib Nurmagomedov
 Screenshot (YouTube, UFC)
Analiza bivšeg dvostrukog prvaka neke je nasmijala, a neki su se s istom i donekle složili...

Conor McGregor ponovno je bio aktivan na društvenim mrežama, a ovoga puta svoje je vrijeme izdvojio za analizu borbe u kojoj ga je prije dvije godine zaustavio Khabib Nurmagomedov.

Naravno, ne bi to bilo to da Irac nije pronašao način da i ovoga puta podigne prašinu. Naime, Conor je prisjećajući se glavne borbe UFC-a 229 zaključio da je uvjerljivo pobjeđivao sve do prekida u četvrtoj rundi.

"Osvojio sam prvu rundu. 3-1 u moju korist. Laktovi, koljena, kratki udarci. On se držao čitavu rundu. Drugu rundu je on osvojio. U tom je dijelu imao onaj pokušaj izvlačenja kimure. No, tu sam ga ja svom snagom koljenom pogodio u očnu šupljinu i tako se oslobodio pritiska. Bio je to prekrasan udarac. Osvojio sam i treću rundu, pa i četvrtu do rušenja", objasnio je Irac pa na upit fanova po čemu to vidi prvu rundu kao svoju dodao:

"Po učinjenoj šteti! Stjerao sam ga uz ogradu. Pogodio sam ga koljenom u vrat kad je išao na rušenje, 15 sekundi nakon početka. Pogodio sam ga snažnim laktom u sljepoočnicu i to ga je 'zaledilo'. Uslijedili su potom kontinuirani kratki udarci na isto mjesto dok me pokušavao omotati nogama. Prva runda je bila jadna za njega, a druga ga je spasila", zaključio je McGregor.

Neki se vjerojatno neće složiti s ovom analizom, a ono što se ipak najviše gleda je konačni rezultat. Khabib je te večeri u Las Vegasu nakon tri minute borbe u četvrtoj rundi 'neck crankom' prisilio svog rivala na predaju te po prvi puta u karijeri obranio titulu u lakoj kategoriji.

Linker
18. travanj 2024 20:12