UFC

McGregor, Gaethje, Dana White i mnogi drugi reagirali na smrt Abdulmanapa Nurmagomedova

 screenshot
Najpoznatije osobe iz MMA svijeta reagirale su na vijest o smrti Abdulmanapa Nurmagomedova

Posebno je ovim putem popraćena reakcija Conora McGregora, budući da je isti prije desetak dana objavio neukusan komentar, kao odgovor na provokaciju Abubakara Nurmagomedova. Khabibovom bratiću tim je putem odgovorio kako je i mislio da je priča oko Abdulmanapa samo pokriće za otkazivanje borbi, poručivši mu da Allah sve vidi.

Bila je to poruka u puno drugačijem tonu od one prve, koju je McGregor ostavio nakon prvih vijesti o zdravstvenom stanju Khabibovog oca, kad mu je poželio brz oporavak te je o njemu govorio na najljepši mogući način. Takvom se načinu vratio i danas, nakon što je došla tragična vijest o smrti velikog trenera.

"Ovo je gubitak oca, trenera i posvećenog podržavatelja sporta. Poštovanje i počivaj u miru Abdulmanape Nurmagomedov", napisao je Conor McGregor, dok je Dana White podijelio fotografiju oca prvaka lake kategorije. Ipak, Conorovu objavu nisu svi najbolje prihvatili te ga je puno fanova u komentarima podsjetilo na njegov ispad otprije desetak dana.

Poruku je ostavio i borac protiv kojeg bi Khabib, ako ova tragedija ne dovede do promjena, u rujnu trebao braniti titulu prvaka, Justin Gaethje.

"Srcedrapajuće je čuti ove vijesti o legendi Abdulmanapu Nurmagomedovu. Jako mi je žao Khabibe. Tvoj je otac otišao sa srcem punim ponosa, znajući da ćeš nositi njegovu ostavštinu", napisao je privremeni prvak.

Osim spomenutih, javile su se još mnoge osobe iz svijeta borilačkog sporta, a neke od njihovih objava podijelili smo u nastavku teksta.

Linker
19. travanj 2024 15:33