(VIDEO) Shields prije velikog meča s Habazin potvrdila interes za meč protiv Nunes u UFC-u!

Naša Ivana Habazin (20-3) će vrlo brzo pokušati srušiti trenutačnu vladaricu svjetskog boksa i najveću žensku boksačku zvijezdu Claressu Shields (9-0). Dvije će djevojke 5. listopada odlučivati o tituli svjetske prvakinje (WBC i WBO), a ukoliko pobijedi boksačicu iz Zlatara, Shields će prestići rekord Ukrajinca Vasyla Lomachenka. Tada će postati svjetska prvakinja u tri težinske kategorije u samo 10 profesionalnih mečeva (Lomachenko je to učinio u 12).

No, već sada "T-Rex", gleda prema budućnosti i što ona nosi. I tvrdi da je zainteresirana za meč protiv UFC prvakinje Amande Nunes. I to prema MMA pravilima.

"Ja sam zaista osoba koja je velik radnik, vrlo sam posvećena onome što radim. Jedem ispravno, ne pijem, ne pušim. Kada imate mladu sportašicu kao što sam ja, možete praktički napraviti bilo što", izjavila je Shields za TMZ te je dodala:

"Već sam razmišljala o tome da krenem trenirati slobodnu borbu. Zapravo sam već odradila sastanak s MMA trenerom i ova priča može postati vrlo ozbiljna jako brzo."

Niti UFC ne bi imao ništa protiv dovođenja američke boksačke zvijezde. Predsjednik Dana White je već potvrdio da je njegova organizacija itekako zainteresirana, a navodno je menadžer Claresse Shields već razgovarao s čelništvom elitne MMA promocije. No, pametna i studiozna kakva jest, dvostruka olimpijska pobjednica ne želi žuriti. Ideja je da se najprije posveti treningu, a zatim da odradi koji meč za zagrijavanje prije nego što se okuša protiv Nunes.

"Voljela bih prvo odraditi par mečeva za zagrijavanje i polako graditi karijeru", zaključuje boksačica.

Prije nego što se okrene MMA karijeri Shields se mora obračunati s našom Habazin u svom rodnom gradu Flintu. Ukoliko uspije osvojiti svjetski pojas i  u trećoj težinskoj kategoriji, očito postoji ambicija da se ova sjajna boksačica okrene novim izazovima. Oni leže u svijetu MMA sporta.

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!