UFC

Međusobno uparena dva nekad velika UFC-ova teškaška potencijala

Stefan Struve i Tai Tuivasa
 screenshot/YouTube
Program UFC 254 priredbe pojačan je borbom teške kategorije između Stefana Struvea i Taija Tuivase

Vrlo intrigantan teškaški okršaj dva nekada velika potencijala pojačat će priredbu predvođenu borbu Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea, odnosno UFC 254 koji se na Fight Islandu održava 24. listopada. Istim će i završiti drugi UFC-ov posjet Yas otoku u Abu Dhabiju, a Stefan Struve i Tai Tuivasa tražit će pobjedu koja može donijeti prekretnicu u karijeri.

32-godišni Stefan Struve (29-12, 13-12 UFC) jedan je od najiskunijih teškaša u promociji i jedan od svojevremeno najmlađih teškaša koji je nastupio u Octagonu. Svojevremeno je bio veliki talent i potencijal za sjajne stvari, a posebno se tu misli na 2012. godinu, kad je u borbi dva potencijala savladao Stipu Miočića. Ipak, nedugo nakon te borbe krenuo je svojevrsni pad ovog 213 centimetara visokog nizozemskog borca. Poraz teškim nokautom od Marka Hunta, bolest koja mu je gotovo prekinula karijeru i nestalna forma. Tako u svojih posljednjih pet nastupa ima samo jednu pobjedu te je teško zaključiti što bi se moglo dogoditi ako upiše još jedan poraz. Za nastavak svoje karijere u UFC-u se ionako već trebao zabrinuti. Posljednji put borio se u prosincu prošle godine, kad je bolji od njega bio Ben Rothwell.

Zanimljiva situacija je kod pet godina mlađeg Tuivase (9-3, 3-3 UFC). On je svoju UFC karijeru započeo briljantno, da bi onda nanizao tri poraza te su mnogi mislili kako više niti nije član promocije. Ipak, imat će priliku potvrditi kako je ipak UFC materijal i to godinu dana nakon posljednjeg nastupa, u kojem je bolji od njega bio Sergey Spivak. Australski teškaš pod hitno treba nešto promijeniti i odraditi nastup u stilu onih koji su 2018. godine od njega učinili jednog od najzanimljivijih novih boraca u promociji. Njemu je doslovno "sad ili nikad".

Linker
14. travanj 2024 16:23