UFC

Miočić i Cormier saznali koji će sudac s njima dijeliti Octagon

Cormier vs. Miočić
 screenshot
Glavni sudac UFC 252 borbe između Stipe Miočića i Daniela Cormiera bit će Marc Goddard

Nakon što je prošlu borbu Stipe Miočića i Daniela Cormiera sudio Herb Dean te je on prekinuo borbu u četvtoj rundi, njihovu borbu 15. kolovoza sudit će isti čovjek koji je s njima Octagon dijelio u prvoj borbi, održanoj u srpnju 2018. godine. Riječ je o najboljem engleskom MMA sucu, Marcu Goddardu.

Teško su Miočić i Cormier ovog puta mogli dobiti boljeg suca. Zapravo, Goddarda se uz Dana Miragliottu, posebno nakon posljednjih kiksova Herba Deana, smatra trenutno najboljim MMA sucem na svijetu. Poznato je i to kako će Goddard za odrađeni posao u ovoj borbi dobiti 1900 dolara. Inače, Goddard je bio među glavnim sucima na Fight Islandu pa je tako sudio i borbu Kamarua Usmana protiv Jorgea Masvidala.

Iako Miočić neće po najboljem pamtiti posljednji susret s Goddardom, budući da ga je Cormier u toj borbi nokautirao, on zapravo s tim sucem ima jako dobro iskustvo. Naime, on je sudio njegovu obranu titule protiv Daniela Cormiera i sjajno je reagirao u situaciji kad je Stipe bio uzdrman te kad je Overeem smatrao da je tapkao. Cormieru je spomenuta borba bila jedini dosadašnji susret s Goddardom u borilištu.

Goddard će imati vrlo važan posao paziti na prste Daniela Cormiera. Nebitno o tome radio on to namjerno ili ne, ubodi prstom u oko dogodili su se u obje dosadašnje borbe i svakako će na tome ovog puta biti veliki fokus.

Linker
20. travanj 2024 15:38