Regija

Miočić komentirao opciju s Lesnarom i najavio: 'Ngannou je napredovao, morat ću promijeniti taktiku!'

Ngannou vs. Miočić
 screenshot/YouTube
"Postao je bolji borac i poradio je na stvarima koje su mi ranije prolazile protiv njega"

Stipe Miočić najvjerojatnije će se u svom idućem nastupu ponovno obračunati s Francisom Ngannouom, tu je, naravno, i opcija koja uključuje Jona Jonesa, a postanu li stvari s povratkom Brocka Lesnara u UFC ozbiljne, aktualni prvak smatra da je on taj kojemu bi prvom trebali ponuditi taj meč.

Stipe je nedavno gostovao u Believe You Me podcastu Michaela Bispinga te je sa slavnim britanskim umirovljenim borcem prošao nekoliko tema. Jedan od njih odnosila se i na Miočićeve planove.

A kako stvari stoje, Stipe je otvoren i za revanš s 'Predatorom', ali i za 'superfight' s Jonesom.

Dallas, TX, USA - 13/05/2017 - UFC 211 Stipe Miocic (detalhe vermelho nas luvas) vs. Junior
Jason Silva/AGIF via AFP
Stipe Miočić

Lesnar, iako u ovim trenucima nije toliko ozbiljna, definitivno je zanimljiva opcija. Bivši UFC-ov teškaški prvak i kečerska mega-zvijezda pripada onom uskom krugu najpopularnijih boraca koji su pravi magnet za publiku.

Svjestan je i Stipe toga da bi ga potencijalni susret s jednim takvim imenom dodatno proslavio, ali mu i vjerojatno donio najbolju zaradu u karijeri.

"Mislim da bih definitivno ja trebao biti taj kojem bi prvom ponudili borbu s Lesnarom", ukratko je Stipe komentirao ovu temu, a onda se prebacio na onu ipak najizgledniju opciju - Francisa Ngannoua.

Francis Ngannou of Cameroon and France (blue gloves) reacts against Curtis Blaydes of America (red gloves) during the UFC Fight Night at Cadillac Arena in Beijing, China, 24 November 2018.

Talk of Francis Ngannou's demise has been greatly exaggerated. 'The Predator' came into his rematch with Curtis Blaydes in China on Saturday riding a two-fight losing streak where his skill looked remedial at best. But in the main event of UFC Fight Night 141, Ngannou showed off the power that made him famous early on in his career by stopping Blaydes in 44 seconds of the first round. Ngannou smashed Blaydes with a huge overhand right that sent 'Razor' face first to the canvas. Ngannou followed up quickly with additional shots as Blaydes tried to scramble to his feet, but continued to drop with more shots reigning down. Ngannou took Blaydes' back and continued his onslaught, connecting with a left hand that put Blaydes back on the canvas one last time before the referee called a stop to the bout.
Chen bo / Imaginechina / Imaginechina via AFP
Francis Ngannou

Stipe je u prvom susretu u potpunosti izdominirao kamerunsko-francuskog nokautera i uvjerljivom sudačkom odlukom na UFC-u 220 upisao veliku pobjedu. Nakon tog meča Ngannouovo samopouzdanje bilo je poljuljano pa je on već u svom idućem nastupu izgubio i od Derricka Lewisa, no poslije tog se dvoboja vratio starim navikama i s četiri ekspresna nokauta postao prvi izazivač u teškoj kategoriji.

"Rekao bih da se trebam vratiti na ono što je već funkcioniralo, ali isto tako treba razumjeti da se on dosta popravio od prošle borbe. Stoga, treba posegnuti i za nekim novim stvarima. Takva je ova igra. Iskreno, uzmete li pauzu od ovoga sporta, drugi će toliko brzo napredovati da će vas ostaviti iza sebe. Nešto bih malo preuzeo iz prošle borbe, ali ne želim se na to oslanjati jer je on postao bolji borac i poradio je na stvarima koje su mi ranije prolazile protiv njega. Smatram da stoga treba činiti više različitih stvari i malo promijeniti taktiku u odnosu na prošli put. Npr. kod rušenja, možda ih pripremiti na drugi način, možda ga ovoga puta završim gušenjem s leđa...", objasnio je Stipe kako bi mogao pristupiti novoj borbi s Ngannouom.

Linker
16. travanj 2024 23:33