UFC

Miočić odgovorio na Cormierovu posljednju provokaciju: 'On ima pravo pokušati hrvati'

Stipe Miočić
 screenshot
Daniel Cormier najavio je hrvačku dominaciju protiv Stipe Miočića. Sad se o tome oglasio i prvak.

Daniel Cormier više je nego zadovoljan činjenicom da će se protiv Stipe Miočića, 15. kolovoza u glavnoj borbi UFC 252 priredbe, boriti u površinom manjem borilištu. Takvi uvjeti svakako bi trebali odgovarati njemu kao hrvaču, čega je svjestan pa je tako nedavno najavio da će protiv Miočića odraditi borbu u stilu Curtisa Blaydesa. To podrazumijeva hrvačku dominaciju uz što manje otvorene akcije na nogama. Zapravo, Cormier je Miočiću poručio da na borbu ponese hrvačke tenisice.

Iako Stipi hrvanje nije strano te on tu itekako ima što ponuditi, prva runda njihova prošlogodišnje borbe svakako govori u prilog Cormierove vještine. U cilju obrane titule prvaka, Miočić će se tako svakako morati još bolje pripremiti, no on je toga više nego svjestan. Spomenute posljednje Cormierove izjave, ali i cijelu situacije s manjim borilištem prokomentirao je u razgovoru s Brettom Okamotom, novinarom ESPN-a.

"Veći kavez bi svakako bio bolji za mene, no tako je kako je, ja ne mogu utjecati na to. Pokušao sam izboriti veći kavez, no to nije bila opcija. No, nisam zabrinut. Takav kavez imamo u dvorani, a i radio sam na svemu. Ima tu dosta drugačijih stvari, posebno što se tiče guranja do ograde, nedostaje tih metar i pol. I sigurno da smo zbog toga trenirali hrvanje više nego inače. Rekao je da ponesem hrvačke tenisice i siguran sam da će pokušati hrvati sa mnom. No, svaka borba počinje na nogama. Vidjet ćemo što će se dogoditi. No, je li on misli da je ovo hrvanje? Ja sam mislio da ćemo se boriti. Neka me pokuša srušiti, ima to pravo", odgovorio je Stipe na Cormierove izjave i posljednje najave.

Osim manjeg borilišta, u dvorani neće biti fanova i to će biti još jedna novina za Stipu. Cormier je to osjetio kao komentator pa i tu ima neku početnu prednost, no ne smatra Stipe da će to biti faktor.

"Za mene je to borba kao i svaka druga. Bilo bi sjajno imati fanove u dvorani, to sigurno daje dodatnu draž, no trebamo na to gledati kao na još jedan dan na poslu. I on i ja doći ćemo s ciljem prebiti jedan drugog", rekao je, da bi onda prokomentirao i to koliko su se njih dvojica promijenili od prve borbe, odnosno od The Ultimate Fighter showa koji su snimali prije nje:

"Mislim da smo kroz ovu trilogiju obojica postali drugačije osobe. Znam samo da sad više nije netko koga ću nazvati i čestitati mu rođendan. Tu smo da bismo se borili, ne da bismo se družili."

Nezaobilazna tema su svakako i ubodi u oči. Cormier ih je napravio u obje borbe i ovog puta će biti potrebno posebno paziti na iste. Osim što stvaraju štetu, koja može biti dugotrajna, ubodi u oko također u borbi djeluju negativno na borca. Ugrožavaju mu vidno polje na određeno vrijeme i svakako smanjuju fokus na ono što se događa.

"On je rekao da to nije bilo namjerno, recimo da mu vjerujem. A strah od toga postoji u svakoj borbi protiv bilo koga. Nije zabavno i boli. Vidjet ćemo što će se dogoditi, ali pokušat ću ne dati mu niti priliku za tako nešto. No, svakako ću sucu prije borbe reći da pripazi na ubode u oči", najavio je Miočić.

Do borbe je još ostalo dva i pol tjedna, a Stipe je otkrio kako će istu dočekati na svojoj standarnoj težini. Tako bi svakako trebao biti pokretniji od svog rivala, što bi u manjem kavezu mogao biti jedan od ključnih faktora.

Linker
09. travanj 2024 19:27