UFC

Miočić progovorio o Lesnaru, Jonesu i Ngannouu, ali i o 'divljaku koji će napraviti velike stvari'

Stipe Miočić
 screenshot/YouTube
Nekoliko vrlo zanimljivih stavova iznio je Stipe Miočić u svom novom intervjuu

Izuzetno dobro raspoložen bio je Stipe Miočić tijekom intervjua koji je odradio s Chrisom Van Vlietom. Tijekom nešto više od pola sata razgovora, UFC-ov prvak teške kategorije otkrio je neke privatne informacije, kao i one koje se tiču njegove borilačke karijere. Kako onoga što je ostvario do sada, tako i budućnosti.

Od borbe protiv Cormiera, kojom je obranio titulu prvaka i potvrdio se kao najbolji teškaš u UFC povijesti, prošlo je točno mjesec dana. Tako je voditelja zanimalo je li se Stipe vratio treningu.

"Ne, nisam se još vratio treningu, trenutno odmaram. Podosta sam u medijima, ali to se događa nakon borbi. Sad pokušavam raditi ono što nisam u mogućnosti dok sam u trening kampu. Vjerojatno ću se idućeg tjedna vratiti. Ne mogu još udarati nogama, no boksat ću i pomoći tako dečkima u dvorani", otkrio je Stipe, automatski se okrenuvši idućoj temi koja se ticala onoga što je potrebno napraviti da bi došao do uspjeha poput njega. Naime, Stipe tvrdi da je već nakon prve UFC borbe znao da može do vrha, a da je još sigurniji u to bio nakon poraza u prvoj borbi protiv Juniora Dos Santosa.

"Najvažnije je željeti to svakim danom sve više. Treba te netko uvjeriti da vani postoji netko tko to želi više od vas i to je onda motivacija. Kad si siguran da to želiš više od ostalih, onda si spreman. I mora ti ovo ostati zabava. Imao sam jako loših dana, kad bih došao takav u dvoranu, a onda bih krenuo s treningom i osjećao se kao milijun dolara. Isto tako, trebaš prestati obraćati pažnju na ono što ostali misle i staviti samo sebe te ono što ti misliš na prvo mjesto", otkrio je Stipe par zrnaca svoje mudrosti.

Kad je došlo pitanje o tome koga bi volio vidjeti kao idućeg protivnika, Francisa Ngannoua ili Jona Jonesa, Stipe se okrenuo šali.

"Ako moram birati, onda bi to bili dečki koje će moja kći dovesti za nekih 15-ak godina", rekao je uz osmijeh, da bi onda ipak ozbiljno odgovorio:

"Da sam matchmaker ne bih se borio, no mislim da je Ngannou borba koja slijedi. Imao je lošu našu prvu borbu, no onda je ostvario nekoliko nokauta u prvoj rundi i stvarno je u strašnoj formi. Što drugo napraviti s takvim tipom? Jon Jones je jedan od najboljih svih vremena, dolazi u tešku kategoriju i naravno da bih se borio protiv njega, to je fenomenalna borba. Srećom, ja ne moram birati."

Kako se gotovo tri godine nije borio protiv nikoga drugog osim Daniela Cormiera, tu cijelu situaciju usporedio je s lošom vezom koja je napokon završila, a onda je zanimljivo odgovorio na iduće pitanje.

Naime, voditelj je Stipu upitao postoji li u njihovoj dvorani netko tko ga može pobijediti. On je tu izdvojio u prvom planu jedno ime, ono Alekse Čamura.

"Da, ima ih nekoliko. Prije svega bih tu naveo Aleksu. Dečko je poluteškaš i pravi je divljak. Imao je do sada jednu borbu u UFC-u, uskoro ima drugu. On je pravi razbijač i napravit će velike stvari. Tu je i Jeff Hughes koji je imao nekih slabijih nastupa u UFC-u, ali to nije njegova prava kvaliteta, puno je bolji od toga. To znam iz prve ruke jer mene udara u lice kad spariramo. Vjerujem da će u idućoj borbi pokazati koliko je dobar", pohvalio je svoje timske kolege.

Na kraju ipak nije mogao izbjeći pitanje o eventualnoj borbi protiv Brocka Lesnara.

"Borio bih se protiv bilo koga. Ali, tu bih borbu prihvatio u sekundi. Bio bi to lak i brz posao za mene", pun samopouzdanja je potvrdio teškaški "GOAT".

Prema svemu sudeći, Stipe bi za povratak u Octagon trebao biti spreman početkom iduće godine.

Linker
19. travanj 2024 17:59