UFC

Miočić prokomentirao Cormierovu posljednju izjavu: 'Da nisam ozlijedio oko, već bih ga umirovio!'

Cormier vs. Miočić
 screenshot
Stipe Miočić vrlo je brzo odgovorio Danielu Cormieru na njegovu posljednju izjavu, rekavši kako bi se njih dvojica već odavno borili da mu Cormier u posljednjoj borbi nije ozlijedio oko.

Nedugo nakon što je Daniel Cormier izjavio kako se spreman boriti protiv Francisa Ngannoua, ukoliko UFC Stipi Miočiću oduzme pojas prvaka radi neaktivnosti, prvak mu je odlučio odgovoriti. Najavio je kako bi uskoro trebalo doći do nekih promjena po pitanju njegovih uvjeta treninga te da se s UFC-om već radi na datumu njihove treće i konačne borbe.

"Već sam rekao da ću se boriti protiv DC-ja. On samo voli malo podizati prašinu. Moj tim trenutno radi na osiguravanju lokacije za trening te dogovaranju datuma s UFC-om. Imam pet pojaseva kod kuće i nemam nikakvu potrebu sjediti i čekati. Da nisam imao ozlijeđeno oko, već bih se borio protiv Cormiera i umirovio ga", napisao je Miočić na Twitteru, uz podjelu članka u kojem je Cormier iznio svoju gore spomenutu namjeru. Njome je podsjetio Cormiera na ozljedu koja je nastala upravo zbog njegovih uboda prstima u oko, koji su se dogodili i u njihovoj prvoj međusobnoj borbi.

Rasprava Miočića i Cormiera krenula je već prošlog tjedna, a onda se uključio i Dana White. On nije najavio da će Miočiću oduzeti pojas, ali je rekao kako se ta borba mora pod hitno dogovoriti. Impresivna pobjeda Francisa Ngannoua nad Jairzinho Rozenstruikom tu je hitnost još samo dodatno istaknula.

Miočićev problem je što savezna država Ohio još uvijek održava stroge mjere karantene te Strong Style dvorani, čiji je on dugogodišnji član i gdje se redovno priprema za svoje borbe, još uvijek nije dozvoljen rad. Stipe je također prošle tjedna rekao kako je spreman dogovoriti datum borbe čim bude znao da će za istu imati potrebno vrijeme za pripreme te osigurane sve uobičajene uvjete. To je zapravo apsolutno legitimno, jer za ovakvu borbu se nitko ne bi smio pripremati u nekim prilagođenim i čak nepoznatim uvjetima.

Cormier je više puta najavio kako će mu ta borba biti posljednja u karijeri i da mu je zapravo primarna opcija odraditi ju protiv Miočića. No, isto tako je rekao da je izgubio strpljenje, budući da je njegov prvobitno planirani datum mirovine bio još prije 14 mjeseci. Tada su se ipak dogodile neke nepredviđene stvari, a onda i poraz od Miočića u kolovozu, nakon čega je svoj "radni vijek" ipak odlučio produžiti za još jednu borbu.

Linker
20. travanj 2024 14:38