Ostalo

Anti-terorističke postrojbe uhitile KSW legendu Mameda Khalidova

Mamed Khalidov
Ne baš lijepa vijest dolazi nam iz Poljske, gdje je anti-teroristička policija uhitila Mameda Khalidova. Najveću legendu KSW promocije i svojevremeno jednog od najboljih europskih boraca uopće, tereti se za sudjelovanje u ilegalnom uvozu luksuznih automobila iz Češke.

Poljski mediji obavijestili su kako je Khalidov uhićen u gradu Olsztynu, gdje već godinama živi. Uhićen je od strane postrojba ureda anti-terorističkih operacija. Ubrzo je u javnost izašlo i službeno priopćenje slučaja koji je poprilično digao poljsku MMA scenu na noge.

"Pod naredbom tužitelja regije Šleske i ureda za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije u Katowicama, Mamed Khalidov je priveden zbog ilegalnog uvoza luksuznih automobila. Kroz istragu je ured dokazao kako su automobili kupljeni te uvezeni iz Češke. Neki od modela koji su uvezeni su Porsche Panamera, Range Rover Evoque, BMW M6 i BMW 7 Series", glasi spomenuto priopćenje.

Khalidov se inače umirovio krajem prošle godine nakon dva poraza od Tomasza Narkuna. KSW prvak bio je u dvije različite divizije, a dugo vremena smatran je najbolji borcem izvan američkih promocija. UFC je nekoliko puta odbio uz izjavu kako u KSW-u ima sve što mu je potrebno. Tamo je inače pristigao iz svoje rodne Čečenije, a brzo je dobio poljsko državljstvo i nastupao je pod njihovom zastavom. Karijeru je završio s 34 pobjeda, šest poraza i jednom neodlučenom borbom.

Više o ovom slučaju trebalo bi se znati unutar nekoliko dana, nakon što Khalidov izađe pred suca.

Linker
16. travanj 2024 10:52