Ostalo

Borac s hendikepom Nick Newell potpisao za Bellator

Nick Newell
 Ilustracija
MMA borac s invaliditetom Nick Newell nije uspio ostvariti svoj veliki san - boriti se u elitnom UFC-u! No, zato mu sada prilika stiže kod najljuće konkurencije, u Bellatoru!

Poznati MMA insajder i reporter Ariel Helwani izvještava kako je Newell potpisao ugovor s Bellatorom I to na samo jednu borbu.

"Nick Newell je potpisao ugovor na jednu borbu s Bellatorom, to su potvrdili čelnici promocije", stoji u Helwanijovoj objavi na Twitteru u kojoj otkriva i kada bi Newell trebao debitirati za novu promociju, ali i protiv koga bi se trebao boriti.

Njegov debi bi se trebao održati 24. kolovoza u Brigeportu, a protivnik bi mu trebao biti Corey Browning.

"Borac iz Connecticuta će debitirati u Bellatoru 24. kolovoza u Brigeportu protiv Coreya Browninga. Borba će se odviti na uvodnom dijelu priredbe. Hartford Courand je prvi javio o ovom potpisu", stoji u nastavku Helwanijeve poruke.

Priča borca bez jedne podlaktice je naprosto nevjerojatna. Unatoč velikom fizičkom hendikepu Newell je bio vrlo uvjerljiv protiv velike većine svojih supranika. Borio se u WSOF-u (prethodniku PFL-a) gdje je tek u meču za naslov protiv Justina Gaethjea ostao kratak. Kasnije je nanizao nove pobjede pa su fanovi zatražili od UFC-a da mu pruži priliku. To se polovično dogodilo u "reality showu" DWTNCS. No, u trenutku kada je trebao dati najviše, Newell je ostao suzdržan te je poražen od Alexa Munoza odlukom sudaca ostavši bez ugovora. Trenutačno ima 15-2 u profesionalnoj karijeri.

Njegtov protivnik u debiju za promociju Scotta Cokera, Corey Browning, ima 4-1 u profesionalnoj karijeri i dvije dosadašnje pobjede u dva nastupa za Bellator.

Linker
19. travanj 2024 12:59