UFC

Najstariji UFC-ov teškaš optimistično najavljuje: 'Borit ću se još sedam do deset godina!'

Aleksei Oleinik
 screenshot
Iako je s 43 godine najstariji teškaš na UFC rosteru, Aleksei Oleinik ne vidi kraj svoje karijere

37 godina imao je Aleksei Oleinik kad je u lipnju 2014. godine odradio svoju prvu borbu u UFC-u. Mnogi su se pitali zašto je UFC angažirao borca koji je već praktički veteran te koji je do tog trenutka odradio 61 profesionalnu MMA borbu. Šest godina kasnije, Oleinik je i dalje tu. Kao najstariji teškaš na rosteru UFC-a, ispred sebe ima borbu karijere. Nadolazećeg vikenda borit će se protiv Derricka Lewisa, a pobjeda nad njim može mu donijeti poziciju u Top 5 poretku kategorije. Borba je to koju je već ranije tražio, ali ju ipak nije uspio tako lako dobiti.

"Tražio sam UFC tu borbu i oni su mi je ponudili, ali da nastupim nekih dva tjedna nakon što sam se borio protiv Werduma. Rekao sam da mi dva tjedna nisu dobra ideja, ali da bih napravio to za malo više novca. Onda su se javili nakon mjesec dana i ponovno ponudili borbu. Imao sam vremena za oporavak i pripremu pa sam je prihvatio", ispričao je 'Boa Constrictor' u razgovoru za BJPenn.com.

Werdum je njegov posljednji protivnik, a pobjedu nad njim upisao je u svibnju na UFC 249 priredbi. Bila mu je to druga pobjeda u nizu, a dovela ga je u Top 10 poredak ljestvice izazivača. Sad slijedi jedan još teži ispit, ali i veća potencijalna nagrada.

"Derrick Lewis je veliki tip i isto tako veliko ime. Visoko je u poretku. Osim toga je cool tip i stvarno dobra borba za mene. Želim takve protivnike, ne tražim lake borbe", pohvalio je izbor protivnika, ali ne i činjenicu da je u glavnoj borbi:

"Ne sviđa mi se što je borba na pet rundi. Pet rundi za teškaše je problematično. Nadam se da će borba završiti prije toga. Ja sam se spreman boriti na nogama ili na podu, nebitno gdje odemo. Želim samo pobijediti, nebitno na koji način."

Oleinik će osim UFC-ovog Top 5 poretka hvatati i 60. pobjedu u karijeri. Po broju nastupa uvjerljivo je najiskusniji u promociji, a prvu profesionalnu borbu upisao je još 1996. godine, kao 19-godišnjak. Ali, ne misli stati još neko vrijeme.

"Ljudi, to je nešto nevjerojatno teško. Probajte odraditi samo jednu, dvije ili tri borbe i znat ćete o čemu govorim. Odradite ih pet i to je već profesionalna karijera. Ako se borite 15 ili 20 puta, već vas smatraju iskusnim borcem. Neću se boriti još dugo, možda sedam do deset godina. Možda to bude jedna, a možda i pet, nitko ne zna. Sve dok se dobro osjećam, spreman sam se boriti. Spariram u dvorani s mlađim borcima koji se bore u UFC-u i Bellatoru, osjećam se dobro. Kad budem lošiji od njih, onda ću razmišljati da se umirovim. Dok god sam na njihovom nivou, namjeravam se boriti", zaključio je.

Inače, Oleinike je u UFC dovela pobjeda koju je ostvario nad Mirkom Filipovićem u ruskoj Legend FC promociji. To je ujedno bio posljednji poraz Cro Copa prije nego je nanizao deset pobjeda te tako završio karijeru.

Linker
19. travanj 2024 20:07