UFC

Nakon pitanja o Masvidalu, White žestok prema poznatom novinaru: 'Nikad me ništa gluplje nisi pitao'

Brett Okamoto i Dana White
 screenshot/YouTube
Podosta žestoka bila je reakcija Dane White nakon jednog upućenog pitanja u vezi Jorge Masvidala

Čini se kako Dana White ipak ne može u potpunosti biti miran po pitanju istupa Jona Jonesa i Jorgea Masvidala, barem ne onoliko koliko on pokušava prikazati. Nekako je možda i za očekivati bilo da će ti događaji novinarima biti možda i zanimljiviji nego UFC 250 priredba, nakon koje su se okupili na konferenciji za medije. Upravo to se dogodilo i to na samom početku, odmah nakon najave umirovljenja Conora McGregora.

Upitan je tako White o Masvidalovoj izjavi kako raspodjela novca između UFC-a i boraca nije poštena, no tu je činjenicu kao i uvijek uspješno izbjegao promjenom teme. A to je Masvidalov ugovor, za kojeg je otkrio kako je tek potpisan te da prema tome Jorge nema pravo tražiti ništa drugačije od toga.

"Gledajući kakav je financijski čarobnjak, ja sam uvjeren da su njegove brojke dobre. Da vam nešto objasnim. Masvidal ima novi ugovor. Nedavno smo potpisali novi ugovor s njim na osam borbi. On na tom ugovoru ima još sedam borbi. Moji ljudi su radili s njim i pokušavali su sklopiti novi dogovor u trenucima dok on već ima ugovor. Jon Jones je također potpisao novi ugovor prije manje od godinu dana i također ima još sedam borbi na njemu. Mi smo potpisali ugovore s oba borca. Ovo nije priča poput one kad netko ima ugovor star tri godine pa se puno toga u međuvremenu promijenilo. Ovo je bilo prije samo nekoliko mjeseci", rekao je.

No, posebno je ljut bio na pitanje koje mu je postavio ESPN-ov Brett Okamoto. On je na Twitteru naveo kako je Whitea upitao je li razmišljao o tome da Masvidalu ispuni želju i otpusti ga iz promocije.

"Ovo je najgluplje pitanje koje si mi ikad postavio", kratko mu je samo odgovorio predsjednik UFC-a.

Jasno je kako je White uvjeren da ima sve pod kontrolom. Uostalom, ugovor je ono što mu daje za pravo. Nitko nije borce natjerao da stave svoj potpis na ugovore kakve su potpisali niti da potpišu na tako veliki broj borbi. Na njima je sada da se bore i zarade koliko na tom ugovoru piše ili da se ne bore te ne zarade ništa. S te strane White apsolutno ima pravo.

Plaće boraca su tema koja se treba pokrenuti globalno, u smjeru popravljanja uvjeta pri potpisivanju novih ugovora. Ono što je trenutno potpisano i trenutno aktualno apsolutno daje UFC-u za pravo da se ponaša kao što se ponaša sada. Pa koliko god svima bilo jasno da su borci potplaćeni.

Linker
25. travanj 2024 19:03