UFC

Nakon što je ugasio Cutelabu, Ankalaev prozvao Top 5 borce i jednog bivšeg prvaka

Cutelaba vs. Ankalaev
 screenshot
Značajnu poruku poluteškoj kategoriji poslao je Magomed Ankalaev borbom protiv Iona Cutelabe

Od 29. veljače prošlo je gotovo osam mjeseci. Toliko dugo čekali su Magomed Ankalaev i Ion Cutelaba drugi pokušaj njihovog nesretno prekinutog okršaja. Cijelo to vrijeme, Ankalaev je tvrdio kako bi Moldavca brzo završio čak i da sudac Kevin McDonald nije naglo reagirao te prerano prekinuo borbu, a proteklog vikenda to je uspio dokazati. Prekrasna izvedba dovela je do impresivne pobjede prekidom, a u borbi Ankalaev nije primio gotovo niti jedan ozbiljan udarac.

Sve to za petu pobjedu u nizu, od čega je četiri došlo prekidom te treći zarađeni bonus za najbolju izvedbu. Moguće da uz to sve dođe i još bolja pozicija na službenoj ljestvici. Rus je do sada bio plasiran na 11. mjestu ljestvice izazivača poluteške kategorije. No, puno važnije je to protiv koga će se sad boriti. Svakako bi to nakon svega napokon trebao biti netko plasiran bolje od njega.

"Volio bih se okušati protiv Top 5 borca, to bi svakako bilo zanimljivo. Isto tako, preferiram borbu protiv Shoguna Rue ili Anthonyja Smitha. Osim toga, bilo koga iz Top 5", rekao je 28-godišnji Ankalaev nakon borbe, dodavši koliko je olakšanje što je trakavica s Cutelabom napokon završila:

"Osjećam se sjajno, napokon mogu mirno spavati. Bio je ovo trening kamp u trajanju šest mjeseci, tijekom kojeg sam napravio jako dobar posao i to sam u borbi potvrdio. Želio sam ga završiti udarcem iz kontre i to sam napravio. Mislim da su svi borci moje kategorije gledali ovu borbu. Idem po one najbolje i nadam se da me očekuju."

Osim spomenutih pet pobjeda u Octagonu, Ankalaev je u promociji upisao i jedan poraz. Vjerojatno se mnogi jako dobro sjećaju njegove prve UFC borbe, kad je gotovo punih 15 minuta dominirao protiv Paula Craiga, da bi samo tri sekunde prije kraja borbe završio u gušenju trokutom, nakon kojeg je tapkao. Ipak, nakon toga se vratio na najbolji mogući način te je kroz svoje ostale borbe potvrdio kako u kategoriji nema puno boraca s takvom kombinacijom hrvanja i boksa kakvu on posjeduje. U karijeri je trenutno na omjeru 14-1 i svakako je ozbiljna prijetnja uzbudljivoj diviziji na čijem je tronu Jan Blachowicz.

Linker
18. travanj 2024 07:19