UFC

Namajunas se prisjetila Conorovog napada na autobus: 'Molitva Bogu me tog dana spasila'

Conor McGregor i Rose Namajunas
 screenshot/YouTube
Incident iz travnja 2018. godine imao je vrlo jak utjecaj na Rose Namajunas

Već dvije i pol godine prošle su od najvećeg incidenta koji se dogodio u povijesti UFC-a. Naravno, riječ je o napadu Conora McGregora i njegovog društva na autobus s borcima i borkinjama, sudionicima UFC 223 priredbe. Cilj napada bio je navesti Khabiba Nurmagomedova na izlazak iz autobusa, no sve je otišlo puno dalje. Najgore je prošao Michael Chiesa, koji je zbog posjekotine bio prisiljen otkazati borbu, dok je na isto, zbog krhotine koja mu je upala u oko, bio primoran i Ray Borg. No, bilo je tu u psihičkih posljedica, od kojih su nam najpoznatije one tadašnje prvakinje slamka kategorije, Rose Namajunas.

Rose je sjedila sa svojim zaručnikom Patom Barryjem, a kolica koja je Conor McGregor bacio udarila su nedaleko od njenog prozora. Ona je o tom neugodnom iskustvu progovorila u UFC-ovom dokumentarnom uratku "Year of the Fighter", posvećenom njenoj drugoj borbi protiv Joanne Jedrzejczyk, koju je odradila na toj priredbi.

"Biti u tom autobusu činilo se kao čitava vječnost jer nisam imala nikakve spoznaje o tome tko nas napada. Odjednom sam samo vidjela udarac u moj prozor i jednog od djelatnika osiguranja kako odvodi jednog od napadača. Sve do kasnije nisam znala da se radi o Conoru. Kad je bacio kolica, autobus se kretao unazad prema liftu i pogodio je prozor na mjestu ispred mog. Da se autobus nije kretao, pogodio bi moj prozor", ispričala je Rose, nastavivši:

"Kad sam saznala da je riječ o Conoru, bilo mi je malo lakše, no i dalje sam bila napeta. Prisjetila sam se vremena kad sam bila dijete i kad sam se vozila kroz loše kvartove, ljudi bi svašta bacali na autobuse. No, nikad nisam bila ovako stjerana u kut. Morali smo sjedjeti i nismo imali nikakvu kontrolu. Što sam u tom trenutku napravila? Molila sam se i zbog toga mi je bilo bolje, dalo mi je snage da izdržim. To me je zapravo spasilo. Ali, sve uspomene iz djetinjstva, za bijeg od kojih sam se borila, sve se to odjednom vratilo. Borbom sam pobjegla od toga i mislila sam da više neću doživjeti nešto tako.

Dva dana nakon incidenta, Rose je odradila revanš borbe protiv Joanne Jedrzejczyk te je slavila sudačkom odlukom nakon pet rundi.

"Sve to dalo mi je snagu da shvatim kako sam upravo zbog takvih stvari ovdje i to mi je dalo dodatnu motivaciju", objasnila je Rose, koja ovog puta ipak nije spominjala problema koje je imala nakon incidenta.

Naime, idućih mjeseci u medijima je otkrivala kako se bori s traumama koje je to večer napravilo te kako nije sigurna kad će se boriti i hoće li se uopće vratiti. Vratila se u svibnju 2019., kad je izgubila titulu u borbi protiv Jessice Andrade. Istoj protivnici je uzvratila ovog ljeta te trenutno čeka iduću borbu. Prema svemu sudeći, bit će to napad na titulu koju trenutno drži Weili Zhang.

Pogledajte kako se to Rose prisjetila incidenta, ali i same borbe koju mnogi smatraju njenom najboljom izvedbom do sada.

Linker
01. svibanj 2024 02:41