UFC

Neil Magny uvjerljiv protiv Robbieja Lawlera, pobjede Grasso i Lamasa

Neil Magny vs. Robbie Lawler
 screenshot
Neil Magny uvjerljiv je pobjednik sunaslovne UFC FN 175 borbe protiv Robbieja Lawlera

Osim više nego impresivne pobjede Aleksandra Rakića protiv Anthonya Smitha, UFC Fight Night 175 donio je još ukupno devet borbi. Na glavnom programu sve su završile sudačkom odlukom, a na taj su način, osim Rakića, slavili Neil Magny u borbi protiv Robbieja Lawlera, Alexa Grasso protiv Yi Jeon Kim te Ricardo Lamas protiv Billa Algea.

Magny se još jednom potvrdio kao sjajan taktičar, uvijek spreman odgovoriti na najveće kvalitete svojih protivnika. Tako je protiv Lawlera vrlo brzo osjetio distancu koju je trebao kontrolirati, no i kad to nije uspio bi odnio premoć u hrvanju uz ogradu te na parteru. Što god da je Lawler pokušao, spremni Magny imao je odgovor te je tako izgledala gotovo cijela borba, u kojoj je Magny na kraju pogodio gotovo sto udaraca više od bivšeg prvaka, pridodavši tome veći broj rušenje i dominantnu izvedbu u parteru. Neupitna velika pobjeda Magnyja koji je tako postao prvi borac u 2020. godini s tri UFC pobjede, ali i drugi borac u povijesti UFC-a po pobjedama u velter kategorije, dvije pobjede iza Georgesa St-Pierrea.

Alexa Grasso nadmašila je Yi Jeon Kim u jednom kickboxing meču ženske muha kategorije. Meksikanka je također prešla u tu diviziju te potvrdila kako joj je tu zapravo trebala biti cijelo vrijeme. Kroz sve tri runde se bolje kretala, odlično ulazila i pogađala te još bolje izlazila iz svojih napada, čime borkinji iz Južne Koreje nije dozvolila priliku za nešto više od povremenih prolazala direktom ili pogadaka iz kontre koji ipak nisu stvarali probleme za Grasso. Uvjerljiva jednoglasna sudačka odluka.

Do pobjede je došao i veteran Ricardo Lamas, u vrlo zanimljivoj borbi protiv Billa Algea. Nakon prve runde u kojoj su obojica imali svojih trenutaka, Algeo je u drugoj podigao tempo i veterana stavio na velike probleme, posebno u drugoj polovici središnje dionice borbe. No, Lamas je zapravo u trećoj rundi potvrdio kako još uvijek nije rekao sve što je namjeravao u svojoj karijeri. Dominantna predstava na nogama te na parteru donijela mu je posljednju rundu kod sva tri suca rezultatom 10-8 te vrlo važnu pobjedu.

Uvodni program također je zaključen uz dvije borbe koje su otišle do sudačke odluke. Impa Kasanganay savladao je Makija Pitola, dok je Zak Cummings bio bolji od Alessija Di Chirica. Za prekide su bili zaduženi oni prvi sudionici. Čak četiri prisiljavanja na predaju tako su se dogodila u prve četiri borbe. Mallory Martin nekako je izdržala žestoki nalet Hannah Cifers u prvoj rundi, da bi je u drugoj završila gušenjem, a Polyana Viana uspjela je u zamku uhvatiti Emily Whitmire i savladati je polugom na ruci gotovo u istoj maniri u kojoj je poražena od Veronice Macedo, u svojoj posljednjoj borbi. Sean Brady u drugoj je rundi uspio doći do vrata Christiana Aguilere te ga poslati na spavanje, dok je Alex Caceres pokazao koliko mu je malo potrebno za doći do pobjede. Čim je obranio rušenje Austina Springera, prebacio mu se na leđa, uhvatio vrat i završio borbu.

UFC FIGHT NIGHT 175 - Rezultati

Aleksandar Rakić def. Anthony Smith - jednoglasna sudačka odluka
Neil Magny def. Robbie Lawler - jednoglasna sudačka odluka
Alexa Grasso def. Yi Jeon Kim - jednoglasna sudačka odluka
Ricardo Lamas def. Bill Algeo - jednoglasna sudačka odluka

Impa Kasanganay def. Maki Pitolo - jednoglasna sudačka odluka
Zak Cummings def. Alessio Di Chirico - jednoglasna sudačka odluka
Alex Caceres def. Austin Springer - SUB (R1 3:38)
Sean Brady def. Christian Aguilera - SUB (R2 1:47)
Polyana Viana def. Emily Whitmire - SUB (R1 1:53)
Mallory Martin def. Hannah Cifers - SUB (R2 1:33)

Linker
14. travanj 2024 17:32