UFC

Nema straha od gašenja kategorije, u UFC stiglo veliko pojačanje

Zhalgas Zhumagulov
 Instagram
UFC je povukao poslovni potez kojim nam jasno daju do znanja kako je gašenje muha kategorije nešto što se neće dogoditi. U svoje redove doveli su prvaka upravo te kategorije Fight Nights Global promocije, Zhalgasa Zhumagulova, Kazahstanca koji je do sada bio ponajbolji borac te kategorije izvan UFC-a.

31-godišnji Zhalgas Zhumagulov u dosadašnjoj karijeri upisao je 13 pobjeda i tri poraza, a trenutno se nalazi u nizu od četiri trijumfa, gdje je posljednji ostvario protiv bivšeg UFC-ovog izazivača, Alija Bagautinova. Ovaj 163 cm visok borac već se spominjao kao možebitna akvizicija ONE Championshipa, no onda je stigao poziv UFC-a na čiji je ugovor on stavio svoj potpis.

Tako možemo biti sve sigurniji kako gašenja muha kategorije neće biti, unatoč tome što ona prošlog vikenda nije dobila svog novog prvaka te se tako zapravo stvorila pomalo kaotična situacija. Do sada se na rosteru promocije nalazilo tek 14 boraca ove kategorije, što nije bilo dovoljno niti za kompletirati cijeli Top 15 poredak, no čini se da će se ista polako oživljavati. Ipak, to će vjerojatno biti bez prevelikog omasovljavanja kategorije te će zadržati samo borce koji pružaju uzbudljive nastupe. Gotovo sve posljednje borbe ove kategorije bile su takve i to je zapravo najbolji način za stvoriti interes kod fanova. Osim toga, sve se više čini kako Dana White nije imao plan riješiti se kategorije do 57 kilograma, nego samo istu svojevrsno resetirati.

Osim gore navedenog podatka u vezi kategorije, ova akvizicija još nam je jedan znak kako UFC uistinu namjerava ove godine organizirati priredbu u Kazahstanu. Spominje se 13. lipnja i Astana Arena koja prima 30.000 gledatelja, no to još uvijek nije službeno potvrđena. Ipak, već ranije je roster pojačan kazahstanskim predstavnicima Shavkatom Rakhmonovim i Mariyom Agapovom, pa je vjerojatno samo pitanje vremena kad će dolazak u njihovu domovini biti potvrđen. Za razliku od Rakhmonova, kojem je debi nastup već ugovoren, lako je pretpostaviti kako bi Agapova i Zhumagalov svoje prve UFC nastupe mogli upisati upravo na domaćem terenu.

Linker
14. travanj 2024 11:46