K1 i Boks

Neuobičajeno ljuti Lomachenko: 'Želim ga baš onako ozbiljno prebiti'

Vasyl Lomachenko
 JOHN GURZINSKI / AFP
Vasyl Lomachenko u meč protiv Teofima Lopeza ući će u raspoloženju na kakvo od njega nismo navikli

Ovog vikenda najzanimljiviji borilački događaj svakako će biti boksački meč između Vasyla Lomachenka i Teofima Lopeza. Bit će to duel za tri elitna svjetska pojasa i onaj često smatran petim elitnim, časopisa The Ring. Nakon ovog meča pobjedniku će preostati osvojiti tek WBC pojas, koji je kod Devina Haneya te kojeg će ovaj braniti 7. studenog.

Ovaj meč će se po mnogočemu razlikovati od dosadašnjih ogleda ukrajinskog velemajstora. Naime, ovog puta je naišao na protivnika koji se koristi "trash talkom" i to u mjeri koja je Lomachenka dovela do stanja u kojem se ne osjeća dobro. On je neupitno ljut i frustriran te će u meč ući s malo drugačijom željom nego inače, kad je u planu samo pobjeda. Ovog puta želi protivniku nanijeti bol i to je potvrdio u razgovoru za The Ring.

"Želim ga prebiti, uistinu ga ozbiljno želim prebiti. Želim da se nakon meča jako loše osjeća. Njegov otac smatra kako je on superzvijezda poput Tysona Furyja i zato sav taj "trash talk". Ponašaju se kao zvijezde, a oni to nisu", rekao je Lomachenko, da bi dodatno objasnio svoj stav:

"Što mislite zašto tako razmišljam? Oni govore ružne stvari o meni, stvari koje nisu istinite niti realne. Naravno da ne volim nekoga tko previše priča o meni. Ja imam svoj cilj i svoj san. On ima IBF pojas, a ja trebam taj pojas i glavni cilj je oduzeti mu ga."

Mladi Lopez je nedavno objasnio kako nije imao takvu namjeru, nego da mu je cilj publiku dodatno zainteresirati za meč.

"Ne pokušavam mu ući po kožu, samo želim da me se čuje. Ako time završim pod njegovom kožom, sjajno. Ja zapravo samo želim promovirati ovu borbu. Znam da on ne priča puno, uostalom niti ne govori engleski jezik tako dobro", izjavio je.

Dodatno motivirani Loma mogao bi biti i dodatni problem za američkog boksača. No, isto tako uvijek postoji ona mogućnost da borac u motivaciji izgori. Hoće li se to dogoditi boksaču koji je još u amaterskoj karijeri prošao sve što je mogao te koji iza sebe ima ukupno 400 amaterskih mečeva? Saznat ćemo u noći sa subote na nedjelju.

"Naravno da sam uzbuđen. Želio sam ovaj meč, želio sam tu titulu. To je idući korak prema mom cilju, da postanem apsolutni prvak svijeta. Uzbuđen sam jer taj cilj imam otkako sam ušao u profesionalni boks. Pokušao sam u perolakoj kategoriji, pokušao sam u polulakoj, a sad sam jako blizu tome u lakoj", okrenuo je ipak Loma sve na temu svojim ciljeva. U prethodne dvije kategorije koje je spomenuo do svog cilja nije uspio doći zbog nemogućnosti dogovaranja mečeva. Ako pobijedi ovdje, preostat će mu samo dogovoriti se s Devinom Haneyem, kojeg zastupa Eddie Hearn. Lomachenko i Hearn su već više puta uspješno surađivali.

Za kraj se Vasyl još jednom osvrnuo na spomenuti trash talk svog protivnika, nešto što je zapravo dio američkog boksačkog folklora. No, isto tako nešto što kod njega kod kuće ne spada u normalno ponašanje.

"Kod mene kod kuće, kad nekoga uvrijediš, možeš završiti udaren ili u uličnoj tuči i ništa se neće dogoditi. Nekoga prebiješ i samo odšetaš. Ovdje je drugačije. U Ukrajini ljudi ne pričaju svašta jer znaju da će im se to naplatiti. Da smo kod mene, brzo bi on naučio lekciju. Zbog toga, ako mu budem imao priliku nanijeti bol, to ću i napraviti", najavio je, još kratko pohvalivši protivnika:

"On jako dobro udara, vrlo je brz i inteligentan. Osim toga, mlad je i gladan. Ali, pokušat ću ga držati ispod vode bez kisika što duže mogu."

Lomachenko je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri ostvario 14 pobjeda i jedan (iz drugog meča), a od samog početka bori se protiv najjače konkurencije. 23-godišnji Lopez do sada je slavio u svih 15 nastupa, no niti jednom se nije susreo s boksačem niti blizu kvalitetom svom aktualnom protivniku.

Linker
19. travanj 2024 01:20