UFC

Ngannou testiran na koronavirus: 'Postoji šansa da ću se boriti na UFC 249'

Francis Ngannou
 Instagram
Francis Ngannou otkrio je da ga je UFC dao testirati na COVID-19 kako bi provjerili je li dovoljno zdrav za mogući nastup protiv Jairzinha Rozenstruika u meču koji je odgođen zbog koronavirusa.

Nakon što je njegova borba protiv Jairzinha Rozenstruika, zakazana za 28. ožujka u Columbusu, odgođena zajedno s još dvije UFC-ove priredbe, nagađa se da bi Ngannou i Rozenstruik mogli uskočiti na UFC 249 spektakl, kojeg bi trebali predvoditi Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson 18. travnja.

Predsjednik UFC-a Dana White potvrdio je da je pronašao lokaciju za održavanje najiščekivanije priredbe u 2020. usprkos brojnim restrikcijama širom svijeta zbog pandemije koronavirusa, no detalji još nisu otkriveni.

"Testirali su me na COVID-19. Vjerojatno su testirali i ostale borce također, a to je pozitivno. Osjećamo se sigurnije među tim ljudima", rekao je Ngannou za Submission Radio otkrivši da su ga liječnici na zahtjev UFC-a testirali prije tjedan dana.

"Ne želim reći da je koronavirus ništa, ali neću biti zabrinut zbog toga. Ne želim reći da situacija nije loša, ali mislim da je tehnički to prehlada koju imamo cijelo vrijeme. Problem je samo što je vrlo zarazna i brzo se širi. Ne, to me ne brine. Nisam bio zabrinut niti nakon testiranja. Što god se dogodi, bit će sve u redu. Sada je zavladala panika. Ova stvar je izazvala više panike nego prave boli", rekao je Ngannou.

Na pitanje o mogućem nastupu na UFC 249, kojeg UFC još uvijek pokušava realizirati 18. travnja s Khabibom i Fergusonom u glavnim ulogama, Ngannou kaže: "Postoji šansa da ću se boriti na toj priredbi. Ali, moraju puno toga još riješiti. Čini se da sada imaju lokaciju, ali još moraju provjeriti mogu li to odraditi i pobrinuti se za sigurnost ljudi. Neće samo dovesti borce da se bore, pokušat će se pobrinuti i za naše zdravlje".

Vjeruje da je UFC testirao i Rozenstruika, kako bi se njihov meč mogao odigrati čim se ukaže prilika.

"Mislim da i dalje imam istog protivnika. Pretpostavljam da je također bio testiran. Ako je zdrav, mislim da je to i dalje plan", rekao je Kamerunac.

Linker
18. travanj 2024 06:13