UFC

Nije se proslavio: Ortegi radi šamaranje Jungovog prevoditelja i pop pjevača kaznena prijava

Korejska pop zvijezda i Ortega
 Ilustracija
Fizički napad bivšeg UFC izazivača Briana Ortege na korejsku pop zvijezdu Jay Parka tijekom UFC-a 248 je neugodno iznenadio mnoge koji su mislili da poznaju narav inače vrlo mirnog borca perolake divizije. Osim što je vjerojatno pao u očima mnogih, Ortega je uspio zaraditi i kaznenu prijavu te mu slijede pravni problemi.

Podsjetimo kako je prema izjavama svjedoka Ortega ošamario korejskog glazbenika Jayja Parka, koji se pritom nije niti branio. Incident koji je privukao puno pozornosti dogodio se u dijelu dvorane koji je bio rezerviran za borce, a u čitavoj priči bitno je naglasiti da je Park inače prijatelj i prevoditelj drugog UFC-ovog borca - Chan Sung Junga. Park je izgleda naljutio Ortegu kada je prevodio pojedine Jungove izjave prilikom njegovog gostovanja u 'MMA Showu Ariela Helwanija'. 'Korean Zombie' tada je optužio Ortegu da ga izbjegava.

Jungov menadžer Jason House je u razgovoru za MMAJunkie otkrio sljedeće...

"Oba tima su prije eventa u T-Mobile Areni dobili zamolbu od UFC-a da se lijepo pronašaju i da se ne sukobljavaju. Naš tim je poštovao UFC-ovu zamolbu i čitavo vrijeme smo se profesionalno ponašali. Policija je odmah podnijela prijevu nakon incidenta i sada je to pravna stvar. Na pravosuđu je da riješi situaciju", izjavio je House.

Većina fanova je Ortegi zamjerila što je navodno pričekao Chang Sung Junga da ode na toalet, a onda je napao glazbenika koji se niti ne zna braniti od udaraca. To je poprilično kukavički čin radi kojeg je Ortega iz dvorane ispraćen zvižducima publike. Niti Jung mu nije ostao dužan. Na društvenim mrežama ga je nazvao kukavicom.

"Sjedio si 10 metara od mene i Parka. Dva sata se ništa nije dogodilo i pomislio sam da je sve u redu. Ali ti ga onda je*eno napadneš dok sam ja bio na WC-u. Jay Park nije profesionalan borac, već glazbenik. Ošamario si civila koji mi je pomagao u prijevodu. Još gore, čekao si da se ja udaljim i onda ga napao. Tako ne postupaju pravi muškarci. Ovo je isto kao da je odrasla osoba prebila dijete. Trebao si mene napasti. Da je tako, ne bih uopće bio ljut. Ti si kukavica što si ošamario glazbenika, a ne borca. Ako je ovo dio plana da dođeš do borbe sa mnom i iskoristiš moje ime jer su ljudi već zaboravili tvoje, onda ti čestitam - uspio si. Borit ću se s tobom, nokautirati te i raskrvariti tvoje je*eno lice. Sad je tvoja faca u mojoj glavi, raz*ebat ću te u kavezu. Nadam se da nećeš ponovno pobjeći od mene", poručio je Jung preko Instagrama.

Ortegu sada čeka i prijava radi koja će mu samo dodatno zakomplicirati ionako vrlo neugodnu situaciju. No, ako je planirao zakuhati meč s Jungom, u tome je definitivno uspio.

Linker
19. travanj 2024 04:14