UFC

Nunes borkinji kojoj ne daju gotovo pa nikakve šanse poslala upute kako da pobijedi Shevchenko

Amanda Nunes i Valentina Shevchenko
 Jason Silva/AGIF via AFP
"Poslala mi je vrlo dugačku poruku, a na kraju se ispričavala zbog količine teksta..."

Pogled na ponude kladionica sugerira nam da Valentinu Shevchenko čeka možda i najlakša borba u karijeri. 'Bookmakeri', naime, praktički uopće ne vjeruju u Jennifer Maiu te tečajevi na izazivačicu iz muha kategorije u brojnim kladionicama premašuju 10.

Maia je bivša Invicta FC prvakinja koja pod okriljem UFC-a ima skromnih 3-2, ali i pobjedu nad Joanne Calderwood koju je zaustavila u svom posljednjem nastupu.

Maia očito treba svaku moguću pomoć da priredi jedno od najvećih iznenađenja godine, a najbolji mogući savjet odlučila je potražiti kod aktualne prvakinje u bantam i perolakoj kategoriji. Amanda Nunes je, podsjetimo, dva puta pobjeđivala Shevchenko. U njihovom prvom susretu na UFC-u 196 slavila je jednoglasnom, a u drugom, na UFC-u 215, podijeljenom sudačkom odlukom.

"Imamo zajedničkog prijatelja i pitala sam ga može li razgovarati s Amandom, a onda je bila toliko dobra da mi je poslala vrlo dugačku poruku. Bilo je smiješno jer mi se na kraju ispričavala zbog količine teksta", rekla je Maia u razgovoru sa Sherdogom.

A što je to točno najbolja MMA borkinja svijeta savjetovala svojoj sunarodnjakinji?

"Rekla mi je da ne smijem dopustiti da Valentini postane ugodno voditi borbu i nametati svoj ritam. Ona je vrlo inteligentna i vrlo dobro čita tvoju taktiku, pogotovo kada ponavljate iste stvari. Stoga smo prilično naporno radili kako bismo joj priredili neka iznenađenja", objašnjava Maia.

Kondicija ovoga puta, uvjerena je Jennifer, ne bi trebala biti nešto u čemu će prvakinja imati prednost.

"Tu smo vrlo slične. Pogledajte sve tri moje borbe na pet rundi koje sam imala u Invicti i vidjet ćete da i ja postajem jača u završnici."

Ed 'Monstro' Carlos, suprug Jennifer Maie, ali i njen glavni trener, otkrio je da su u pripremama imali još jedno tajno oružje.

"Imam ovdje jednu sportašicu, Alyson Murilo, on je proučavala sve Valentinine borbe i počela kopirati njene pokrete i stil. Odradila je sjajan posao i pomogla Jennifer", dodao je 'Monstro'.

U noći sa subote na nedjelju nas čeka sjajan UFC-ov program, a više o nadolazećem borilačkom događaju saznajte OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 21:51