K1 i Boks

Ogroman pritisak urodio je plodom: Svjetski prvak Fury okončao kontroverznu suradnju!

 Al Bello/Getty Images/AFP
"Vodili smo dugačke pregovore o svemu tome i ovako će sada stvari funkcionirati u budućnosti"

Kontroverzni Daniel Kinahan neće sudjelovati u budućim pregovorima oko nastupa aktualnog WBC-ovog prvaka Tysona Furyja.

Vijest o izostavljanju Kinahana, koji se posljednjih tjedana spominjao kao Furyjev savjetnik u pregovorima za potencijalni susret s Anthonyjem Joshuom, potvrdio je u razgovoru za Telegraph Sport slavni promotor Bob Arum.

A upravo će Arum i njegov Top Rank od sada voditi glavnu riječ u Furyjevo ime oko njegovih idućih nastupa.

"Za vikend sam imao puno razgovora s Tysonom Furyjem i obojica smo odlučili da ćemo ja, Top Rank i Fury voditi brigu oko svih pregovora za sve njegove borbe u budućnosti. Bilo da se tu radi o Joshui, Wilderu ili nekom trećem. Već smo informirali Eddieja Hearna o tome. On zna kome se treba obratiti za pregovore. Tyson i ja smo vodili dugačke pregovore o svemu tome i ovako će sada stvari funkcionirati u budućnosti."

Podsjetimo, brojni su irski i engleski mediji izvršili veliki pritisak na Furyja nakon što se javno zahvalio Kinahanu kod objave uspješnih pregovora s Joshuinim timom, a zbog nastale situacije se u nevjerici čak oglasio i irski premijer Leo Varadkar.

"Bio sam šokiran videom Tysona Furyja u kojem je spominjao ime koje navodite", rekao je Varadkar odgovarajući na primjedbe zastupnika Alana Kellyja.

Znači, o Kinahanu se raspravljalo i u irskom parlamentu što vam samo po sebi govori koliko je on vruća tema u toj državi...

A tko je Daniel Kinahan?

Radi se o kontroverznom Ircu koji trenutno živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. On je i jedan od osnivača MTK Globala, menadžerske agencije koja zastupa Furyja, a Visoki sud u Dublinu upravo je njega naveo kao ključnu osobu u organiziranom kriminalu vezanom uz trgovinu drogom i oružjem. Povezuje ga se i s likvidacijom 18 osoba, a FBI ga je stavio na listu zabrane ulaska u SAD pod opaskom - narkoterorist.

"Ovo će eliminirati puno konfuzije. Pričali smo s Danom, kojeg Tyson i ja volimo, cijenimo i poštujemo. On shvaća da je za pregovore najbolje da se odvijaju ovako kako sam rekao. I Tyson i ja smo pričali s njim. Bio je susretljiv i zadovoljan te nam je poželio sreću. On samo želi ono što je najbolje za Furyja. A pred nama su sada pregovori za meč s Deontayem Wilderom. Trenutno smo u razgovorima s nekoliko lokacija u Nevadi i Teksasu te želimo taj dvoboj organizirati tamo negdje u prosincu", dodao je Arum.

Linker
18. travanj 2024 21:32