Regija

Ogromna prilika za Marka Čalića: 'Ako pobijedim, mogu razmišljati o napadu na svjetsku titulu!'

Marko Čalić
 Goran Sebelic / CROPIX
Hrvatski boksački profesionalac sprema se za najveći meč karijere, upravo onakav kakvom se i nadao!

"S pregovorima se krenulo prije nešto manje od mjesec dana, ali ništa nije bilo službeno dok nisam dobio, a potom i potpisao ugovor. Meč će biti u Velikoj Britaniji, najvjerojatnije u Londonu, no to mi još moraju potvrditi", rekao nam je u uvodu našeg razgovora Marko Čalić (11-0), hrvatski poluteškaš pred kojim je 4. listopada najveći meč u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Marko nam se u utorak na naš poziv javio iz svoje Pule i to nedugo nakon što ga je Matchroom Boxing predstavio kao sudionika glavne borbe priredbe na kojoj ga čeka brončani olimpijac iz Rija i aktualni WBA međunarodni prvak - Joshua Buatsi (12-0).

"Znam ga iz amaterskih dana kada smo nastupali na istim turnirima, ali i na Europskom prvenstvu. On je trenutno 14. na BoxRecovoj rang ljestvici. I to sa samo 12 mečeva. Tu se isto vidi njegova kvaliteta. S toliko mečeva je u TOP 20 u svijetu... Opasan je i dobar, ali vjerujem u sebe i svoje sposobnosti. Uostalom, zato sam i prihvatio meč. Da nije tako, nikad ga ne bih ni prihvaćao."

Twitter (Matchroom)

Po pobjedama Čalić ne zaostaje puno za velikom nadom britanskog boksa. Da budemo precizniji, ima samo jednu manje i, poput svog suparnika, još uvijek je neporažen. No, između njih je ipak velika razlika na BoxRecovoj ljestvici. Dok je udarač iz Pule na 155. poziciji, Buatsi je, kao što je Marko i sam naveo - zauzeo 14. mjesto.

"Stvarno mi se ukazala odlična prilika. Ako pobijedim, to je to, onda sam i ja u TOP 20 i mogu razmišljati o napadu na svjetsku titulu", zaključuje Čalić koji se u ring vraća godinu dana nakon posljednjeg meča.

"Trebao sam ove godine imati već barem meč-dva. Bio sam krajem drugog mjeseca dva tjedna na sparinzima u Latviji, a onda još dva u Berlinu. Taman smo pregovarali za jednu borbu 28. ožujka, ali onda je sve stalo zbog koronavirusa. Spominjao se i neki meč u Švedskoj, ali na kraju ništa nije bilo ni od toga."

No čekanju je izgleda stigao kraj i Marko će za nešto manje od tri tjedna po prvi puta nastupiti na jednoj priredbi u organizaciji slavnog Matchroom Boxinga, a svoj prvi nastup nakon borbe u kojoj je pobijedio Serhiija Zhuka odradit će pred praznim tribinama.

"Iskreno, to mi ne igra neku ulogu. Pogotovo u Velikoj Britaniji. Tamo ionako ne bi nitko navijao za mene", kroz smijeh će Čalić koji nam je u ovom razgovoru potvrdio kako je pred njim najveći meč u dosadašnjoj karijeri.

"Iskreno, da - ovo je najveći. Imao sam velike i teške mečeve kao amater, ali to je bilo na tri runde. Ovdje se radi o 10 ili 12. Bilo je cijelo vrijeme govora o 10, pa su onda rekli 12, a sad na BoxRecu opet stoji 10. To me malo zbunilo, ali svejedno mi je. Ako izdržim 10, mogu još i dvije", reći će nam udarač koji se za ovakve stvari ne sprema samo mjesec, dva ili tri, već je u treningu tijekom cijele godine:

"Nema vam kod mene nekih posebno izdvojenih mjeseci za pripreme, ja sam u treningu tijekom cijele godine. Sad samo treba pojačati sa sparinzima i bit ću spreman", samouvjereno će Čalić.

Iste večeri kao i Marko, pobjedu će loviti još jedan hrvatski borac. Naime, i Alen Babić (4-0) nastupa na istoj priredbi, a njega će u ringu dočekati Irac Niall Kennedy (13-1-1).

"Mala zemlja, a samo u teškoj kategoriji imamo Filipa Hrgovića, Alena Babića, Agrona Smakićija i Petra Milasa. U poluteškoj smo tu Hrvoje Sep, mladi Leo Cvetković i ja. Svi nabrojani su kvalitetni i svaki može postići velike rezultate", komentira nam za kraj Čalić aktualnu i vrlo zanimljivu sliku hrvatskog boksa.

Linker
24. travanj 2024 19:33