Ostalo

ONE potpisao ugovor sa 16-godišnjom borkinjom, sestrom njihovog prvaka i prvakinje

Obitelj Lee
 Instagram
ONE Championship napravio je nesvakidašnji potez, potpisali su ugovor sa 16-godišnjom borkinjom

Riječ je o Victoriji Lee, sestri njihovih prvaka Angele Lee i Christiana Leeja. 24-godišnja Angela Lee svakako je najveća ženska zvijezda azijske promocije i prvakinja atom kategorije te bivša izazivačica slamka kategorije. Dvije godine mlađi Christian je prošle godine postao prvak lake kategorije kad je senzacionalno savladao Shinyu Aokija, a onda je osvojio i Grand Prix lake kategorije pobjedom nad Saygidom Arslanalievim.

Potpisivanje ugovora sa 16-godišnjom Victorijom otkrio je vlasnik ONE promocije, Chatri Sidyodtong, otkrivši odmah kako ovo nije zalog za budućnost nego da će se Victorija odmah krenuti natjecati u seniorskoj konkurenciji.

"ONE Championship je potpisao ugovor sa 16-godišnjim borilačkim čudom od djeteta, Victorijom Lee. Ona je juniorska IMMAF svjetska prvakinja, dva puta juniorska svjetska prvakinja u pankrationu te hrvačka prvakinja Havaja 2019. godine. Umalo sam zaboravio navesti kako je ona sestra prvakinje Angele Lee i prvaka Christiana Leeja. Možda vam je nevjerojatno za povjerovati, ali Victorija je sada bolja nego što je Angela bila u njenim godinama. Nastupat će u vrlo kvalitetnoj atom kategoriji. Za mene osobno je Victoria bez premca najveći ženski MMA talent na svijetu, neovisno o kategoriji. Dobrodošla", napisao je čelnik ONE Championshipa.

Angela, Christian i Victoria imaju još i najmlađeg brata koji se također bavi borilačkim vještinama. Inače, roditelji Lee su Singapurac i Korejka, koji su živjeli u kanadskom Vancouveru, gdje su se rodili Angela i Christian, nakon čega su preselili na Havaje. No, stariji brat i sestra već neko vrijeme žive i treniraju u Singapuru, odakle ONE promocija i dolazi.

Postavlja se pitanje ima li smisla ikome mlađem od 18 godina dozvoliti profesionalno natjecanje u seniorskom borilačkog sportu. U Americi tako što nije legalno, no u ostatku svijeta s tim nema problema. Ruski MMA borci nerijetko čak i svojih prvih nekoliko borbi odrade prije punoljetnosti.

BREAKING NEWS: ONE Championship has signed 16 year old martial arts prodigy Victoria Lee. She is a 2019 IMMAF Junior...

Objavljuje Chatri Sityodtong u Srijeda, 16. rujna 2020.

Linker
22. travanj 2024 07:46