Ostalo

Artem Lobov blizu KSW-a: 'Od Bellatora sam tražio milijun dolara za borbu, iako vrijedim više!'

Artem Lobov
 screenshot/YouTube
Bivši član UFC-a i najbolji prijatelj Conora McGregora, Artem Lobov, uskoro bi trebao postati novi član KSW-a. No, osim toga je otkrio i zanimljivu informaciju oko pregovora s Bellatorom, od kojih je u jednom trenutku zatražio milijun dolara za borbu, izjavivši čak kako tim putem ide ispod svoje cijene.

Artem Lobov završio je svoju UFC karijeru u listopadu 2018. godine, nakon čega je odabrao nastaviti ju u Bare Knuckle FC-u, gdje je odradio tri nezaboravne borbe, dvije protiv Jasona Knighta i jednu protiv Paulieja Malignaggija. No, sad je došlo vrijeme za povratak 33-godišnjeg Russian Hammera u MMA, a promocija kojoj bi trebao pristupiti je KSW. Nešto o tome otkrio je tijekom gostovanja u Eurobash podcastu.

"KSW je za mene jedna velika promocija i na mojoj je listi onoga to želim napraviti kao MMA borac. Mislim da svaki europski borac tako razmišlja. Uostalom, pogledajte. KSW ima drugu najveću posjetu jednoj priredbi u povijesti, više je ostvario tek Pride. Pride više ne postoji, tako da su oni po tome broj 1 među aktivnim promocijama. Meni to puno znači. Oni su promocija koja se nikad nije pokušala natjecati s UFC-om nego su gradili svoj put. Njihove priredbe uvijek su rasprodane, u Poljskoj su na glavnim TV kanalima. Ostvaruju veliku zaradu i nikad ih nije bilo briga što rade druge promocije. Vidim se i u Bellatoru, no KSW je bio jako blizu toga da me dovede u svoje redove. Jedino oko čega se još nismo složili je trajanje ugovora. Ja sam tražio ugovor na jednu borbu, a oni me žele ekskluzivno vezati na više borbi. No, i to je moguće ako mi dozvole nastupe u boksu i bare knuckleu, tako da vjerujem da ćemo se dogovoriti", rekao je Lobov.

Zanimljiva je još jedna priča o njegovim pregovorima s Bellatorom. Prošle godine, kad je druga najveća svjetska promocija tražila zamjenskog protivnika za Michaela Pagea, upravo njegovo ime iskočilo je kao opcija. On je ispričao kako je tada reagirao.

"Kad se to dogodilo, poslao sam poruku treneru Johnu Kavanaghu budući da je on u jako dobrom i bliskom odnosu s Bellatorom. Rekao sam da tražim milijun dolara da uskočim u tu borbu. Sama borba je sigurno vrijedila više od toga, no drag mi je Bellator pa sam bio spreman ići ispod cijene. Osim toga, volio bih se boriti protiv Michaela Pagea, iako nismo ista kategorije. Znam kako je to borba u kojoj mogu pobijediti jer mi odgovara njegov stil. Očekivao sam da će to napraviti Paul Daley, no on je u toj borbi odjednom odlučio postati hrvač. Ne znam tko mu je dao tu ideju, posebno jer ima nevjerojatno snagu u svojim šakama. Da se išao potući s njim, pobijedio bi ga. A isto to bih napravio i ja."

Lobov je u svojoj MMA karijeri upisao 13 pobjeda, 15 poraza i jednu neodlučenu borbu. Jedan je od boraca s najlošijim profesionalnim omjerom u povijesti UFC-a. No, zbog svega toga, fanovi su mu sarkastično dali nadimak G.O.A.T. (najveći svih vremena), a on je prihvatio tu igru te je i sam sebe krenuo tako nazivati i ponašati se u skladu s istim.

Linker
23. travanj 2024 11:47