Ostalo

'Baby Sliceu' oduzeli pobjedu, Komisija tvrdi da su laktovi bili ilegalni

Kevin Ferguson jr.
 Ilustracija
Kevin Ferguson jr., sin slavnog Kimba Slicea, ipak na svoj borilački konto neće moći upisati pobjedu s Bellatora 232, koji se održao prethodnog vikenda. Nadležno tijelo zaduženo za regulaciju te priredbe je odlučilo da se njegova originalna pobjeda tehničkim nokautom preinači u "No Contest". Razlog je Fergusonov nesportski potez, odnosno nelegalni laktovi koje je koristio.

"Baby Slice" je, podsjetimo, proglašen pobjednikom već nakon 38 sekundi prve runde. Njegov protivnik Craig Campbell ga je pokušao srušiti uz ogradu, a Ferguson jr. je u tom trenutku ispalio čitavu kanonadu laktova koji su ga uzdrmali i u konačnici bacili u nokdaun. Sudac Bryan Miner nije vidio ništa sporno te je prekinuo meč i proglasio TKO pobjedu Fergusona.

"The Mohegan Tribe Department of Athletic Regulation", tijelo zaduženo za regulaciju priredbe, je naknadno analiziralo snimku meča te su zaključili da je ključan udarac bio nelegalan, odnosno da se radilo o laktu koji je plasiran u potiljak što nije prema pravilima.

Doduše, snimka također pokazuje nekoliko laktova koji su bili legalni, a kako se Campbell pokušavao zakloniti od udaraca, jasno je da je micao glavu i da Ferguson nije nužno namjerno ciljao potiljak. Na to je upozorio i legendarni sudac, a danas Bellatorov TV komentator John McCarthy tvrdeći tijekom prijenosa da je Campbell bio u pokretu kada se dogodio sporni udarac.

Da Ferguson nije imao namjeru koristiti se prljavštinama sugerira i Komisija koja tvrdi kako se radilo "o slučajnom prekršaju - laktovima u potiljak".

Predsjednik Bellatora Scott Coker je čuvši za promjenu ishoda izjavio da se njegova organizacija još uvijek bavi ovim pitanjem, a Ferguson i Campbell još uvijek nisu komentirali slučaj. Umjesto 4 pobjede i 2 poraza, sin slavnog Kimba Slicea sada ima 3-2-1.

Linker
19. travanj 2024 07:18