Ostalo

Bader: Trenirao sam s Miočićem, znam da sam najbolji MMA teškaš na svijetu!

Ryan Bader i Stipe Miočić
 Ilustracija
Bellatorov dvostruki prvak Ryan Bader vjeruje da je bolji borac od Stipe Miočića, a time ujedno i najbolji teškaš na svijetu u MMA sportu. Tu je tvrdnju nedavno javno izrekao njegov šef Scott Coker, a Bader se sada u intervjuu za MMAFighting s njim složio.

"Ja vjerujem da sam najbolji. Ako u to ne vjerujete, ne bi trebali niti biti u ovom sportu. Ali da, ja vjerujem da sam najbolji teškaš na svijetu. Smatram da sam prelaskom u tešku kategoriju pokazao svu svoju kvalitetu", izjavio je Bader koji je do titule došao preko Grand Prixa teškaša. U samom finalu je vrlo lako svladao legendarnog Fedora Emelianenka te je poluteškom pojasu pridružio i onaj u kraljevskoj diviziji.

"Mislim da sam najbolji u segmentima agilnosti, brzine, izdržljivosti, sve te stvari... plus moja snaga. Bilo je lijepo čuti te riječi, a sada je na meni da to i dalje nastavim dokazivati."

No, to će teško učiniti s obzirom da je on dio Bellatora, a ostali top teškaši poput Miočića, Ngannoua, Cormiera, Dos Santosa... su dio konkurentskog UFC-a. Bader otkriva da je bilo pokušaja da se dogovori zajednička priredba UFC-a i Bellatora.

"Znate što mislim o meču protiv Cormiera, to je dovoboj koji želim odavno. Pokušali smo organizirati meč protiv DC-ja, prvak protiv prvaka, ostvarlili smo kontakt s UFC-om i pitali jesu li zainteresirani. Ali to se vjerojatno nikada neće dogoditi, iako nikada ne znaš. Već se ranije događalo u boksu, sada ipak ne vidim da će UFC i Bellator to odraditi. No, kao što sam rekao, nikada ne znaš", otkriva Bader i dodaje:

"Moj menadžer, koji je u dobrim odnosima s obje organizacije je došao na tu ideju. Ne vjerujem da se ideja zadržala, ali vjerujem da će se u budućnosti takva stvar sigurno jednom realizirati. Tko zna, možda mi budemo prvi."

Coker je tvrdnju da je Bader najbolji teškaš na svijetu izrekao na društvenim mrežama odmah nakon što je Stipe Miočić nokautirao Daniela Cormiera na UFC-u 241. Bader se složio s Cokerom i također vjeruje da je bolji od američko-hrvatskog borca...

"Poznajem Stipu, malo smo i trenirali zajedno. Dobar je momak, ali vjerujem da mi paše kao protivnik. Mislim da mi svi oni prilično pašu u UFC-u", smatra Bader i dodaje:

"Ne radi se o tome da su ti momci (Cormier i Miočić op.a) teškaši koji skidaju mnogo kilaže da bi zadovoljili granicu od 120 kilograma. Oni su moje težine. Mislim da mi jako odgovaraju kao protivnici. Ja sam trenutačno sretan u Belaltur, ali ona natjecateljska strana mene zna da javnost smatra kako su najbolji borci tamo, ali to baš i nije uvijek istina."

36-godišnji Bader je od prelaska u Bellator neporažen. Već u prvom nastupu je osvojio pojas u poluteškoj kategoriji svladavši svog starog kolegu iz UFC-a Phila Davisa. Nastavio je pobjedom protiv Vassella, a onda je uslijedio Grand Prix, gdje je nanizao Lawala, Mitrionea i Emelianenka. Trenutačno u karijeri ima 27 pobjeda i 5 poraza. No, tijekom boravka u UFC-u je gubio od priličnog broja boraca poput Jonesa, Ortiza, Machide, Teixeire ili Johnsona. Sve te mečeve je izgubio prekidom. I uprvo zato mu malo tko vjeruje kada kaže da je bolji od "Vatrogasca"

Linker
26. travanj 2024 08:21