Ostalo

Bellator 228: Mousasi osvetio poraz od Machide, poznati svi četvrtfinalisti Grand Prixa perolake

Lyoto Machida i Gegard Mousasi
 Instagram (Bert Kops)
Održana je jedna od najvećih Bellatorovih priredbi u 2019. godini, Bellator 228. Na njemu smo vidjeli dugo očekivani revanš u kojem je Gegard Mousasi savladao Lyota Machidu, a dovršeno je i prvo kolo velikog turnira perolake kategorije, nakon kojeg su poznata sva čettvrtfinala.

Borba Mousasija i Machide bila je vrlo neizvjesna i zanimljiva, no dojam je kako su suci na kraju donijeli dobru odluku. Oba borca imali su svojih trenutaka, no Mousasi je pogađao više snažnih udaraca i lijepih kombinacija. Machida je upotrijebio sličnu taktiku kao u njihovoj borbi iz 2014. godine, no vidjelo se kako je u tih pet godina ipak izgubio na brzini. Zapravo je Mousasi ovog puta iskoristio udarce iz kontre, posebno u trenucima kad je Machida osjetio da mu treba posljednja runda da bi uhvatio pobjedu. Nažalost po njega, dovoljno je napravio tek po mišljenju jednog suca, dok su dvojica presudila u korist Mousasija, a jedan od njih mu je dao čak sve tri runde. Ono što je najvažnije je da je napokon "zakopana ratna sjekira" između ova dva borca te su nakon eventa čak i zajedno pozirali.

Na priredbi su održane preostale borbe prvog kruga Grand Prix turnira perolake kategorije nakon kojih je poznato kojih to osam boraca prolazi u četvrtfinale, nakon čega je održan vrlo zanimljiv izbor idućih mečeva.

Daniel Weichel jednoglasnom je sudačkom odlukom savladao Saula Rodgersa, a jednako uspješan bio je Darrion Caldwell protiv Henryja Corralesa. A.J. McKee još jednom je oduševio, ovog puta udarcem kojim je već u osmoj sekundi završio borbu protiv Georgija Karakhanyana, dok je Patricio Freira u najiščekivanijoj borbi bio bolji od Juana Archulete. Kako Brazilac automatski prenosi svoj pojas prvaka, ovo je bila borba na pet rundi.

Uslijedio je gore spomenuti draft u kojem se slučajnim izborom određivalo borce. Prva četvorica imali su pravo izbora termina održava, da bi onda preostala četvorica redom bira jednog od tih boraca zajedno s već odabranom lokacijom. Tako je prvo A.J. McKee odabrao prosinac, nakon njega je Adam Borics odabrao siječanj, Caldwell je trećim pickom odabrao ožujak, dok je četvrto izvučenom Danielu Weichelu preostala veljača. Onda je došao red na Emmanuela Sancheza koji je odabrao boriti se protiv Weichela, da bi nakon toga Derek Campos odabrao prvi termin i A.J. McKeeja. Posljednji je bio Pedro Carvalho koji je odabrao Darriona Caldwella, no protiv njega se neće boriti. Patricio Freire je kao prvak dobio priliku birati bilo koga te je odabrao Carvalha, tako da Caldwell odlazi na Adama Boricsa, što je uvjerljivo najzanimljiviji i najjači par četvrtfinala. Ovaj turnir izgleda sjajno i nema sumnje kako zapravo sad tek počinje onaj pravi spektakl.

Linker
26. travanj 2024 21:02