Ostalo

Bellator doveo Khabibovog najtalentiranijeg bratića, 20-godišnjeg Usmana Nurmagomedova

Usman, Khabib, Umar i Abubakar Nurmagomedov
 Instagram
Nova akvizicija Bellatora je izuzetno talentirani i neporaženi 20-godišnji Usman Nurmagomedov

Druga najveća svjetska promocija dobila je bitku s nekoliko zainteresiranih strana te je u svoje redove dovela Usmana Nurmagomedova, izuzetno talentiranog borca i neupitno borca s trenutno najopasnijim imenom i prezimenom na svijetu.

Usman Nurmagomedov bratić je Khabiba Nurmagomedova, odnosno sin brata njegovog pokojnog oca Abdulmanapa. Osim toga, mlađi je brat Umara Nurmagomedova, borca koji bi trebao 24. listopada napokon debitirati u UFC-u. Usman je do sada odradio 11 profesionalnih MMA borbi te je u svima slavio, od toga deset puta prekidom. Posljednji nastup imao je prošlog mjeseca, kad je upisao pobjedu na zajedničkoj priredbi Fight Nights Global i Khabibove GMC promocije, dok je dva mjeseca ranije bio uspješan i na priredbi UAE Warriorsa. Već nakon te borbe, njegov je menadžer Ali Abdelaziz rekao kako je Usman spreman uskoro postati dijelom neke veće promocije.

Zanimljivo, očekivalo bi se da će to biti UFC, što je uostalom i sam Khabib nedavno najavio, no lider na tržištu nije reagirao te će Usman svoj idući nastup odraditi u borilištu Bellatora. Trenutno nije poznato kada, no sigurno je kako je njihova laka kategorije dobila izuzetno zanimljivo ime na svom rosteru.

Za Usmana je i sam Khabib rekao kako smatra da je najtalentiraniji u cijeloj obitelji, a posebno je zanimljivo navesti kako nije riječ o borcu koji u prvi plan stavlja hrvanje, nego se voli potući na nogama te posjeduje vrlo dobru boksačku vještinu i sposobnost nokautirati protivnika.

"Današnjim angažiranjem Usmana Nurmagomedova smo potvrdili kako je Bellator dom za sve najbolje borce svijeta i organizacija gdje se najveće buduće zvijezde sporta dolaze natjecati. Vrlo sam uzbuđen što smo doveli Usmana u promociju i što ga možemo odmah staviti u poziciju odakle će kandidirati za vrh naše divizije do 70 kilograma. Nadam se da ćemo ga u akciji unutar našeg borilišta vidjeti već u prosincu ili siječnju", izjavio je predsjednik Bellatora, Scott Coker.

Bellator je nedavno ostao bez svoje najveće zvijezde i višestrukog prvaka lake kategorije, Michaela Chandlera. Ovakvim transferima će puno lakše prijeći preko toga.

Linker
23. travanj 2024 10:55