Ostalo

Bellator i RIZIN dogovoraju event krajem godine na kojem bi se mogao vratiti Fedor Emelianenko

Fedor Emelianenko
Oproštajna turneja Fedora Emelianenka mogla bi započeti u Japanu. Naime, predsjednik Bellatora Scott Coker potvrdio je kako pregovara s čelnikom japanskog RIZIN-a oko organizacije eventa u Japanu krajem godine na kojem bi volio vidjeti povratak legendarnog Rusa.

Iako su pregovori još uvijek u ranoj fazi te nije jasno na koji će način dvije promocije točno surađivati, Coker tvrdi kako on i šef RIZIN-a Nabuyuki Sakakibara definitivno rade na tome da Bellatorov brand dovedu u legendarnu Saitama Arenu.

"Ništa još nije potvrđeno. No, pričao sam sa Sakakibarom o tome da napravimo nekakvu priredbu zajedno. Nismo odlučili hoćemo li zajedno promovirati, dijeliti borbe, ili će to biti samostalni Bellator event. Ali ništa ne bih volio više nego biti u Japanu u prosincu i raditi veliku borbu u Saitama Super Areni gdje se sve velike borbe održavaju", rekao je Coker sinoć na MMA Showu Ariela Helwanija.

Coker bi volio da u Tokiju nastupi i Emelianenko. 42-godišnja MMA legenda je reputaciju najvećeg teškaša u povijesti stekla upravo boreći se u japanskom Prideu za vrijeme svojih najboljih dana.

"To je nešto na čemu svakako radimo. Situacija je takva da Sakakibara i ja nismo još finalizirali detalje. Kada to napravimo, onda možemo pričati o borcima. Volio bih da se Fedor bori u Japanu jer bilo bi tako zabavno gledati tu borbu."

Već ranije je čelnik Bellatora izjavio da bi se Fedor mogao boriti s Quintonom "Rampage" Jacksonom i Joshom Barnettom. Veterani PRIDE-a su također pokazali interes za borbom protiv Emelianenka.

"Nije bitno hoće li to biti neki japanski borac, Rampage Jackson, Josh Barnett, ili tko god, mislim da bi to jednostavno bila magična večer vidjeti ga natrag u Bellatorovom kavezu u Tokiju."

Emelianenko (38-6 MMA, 2-2 Bellator) je u lipnju potpisao novi ugovor na više borbi s Bellatorom. U promociji je izgubio debi protiv Matta Mitrionea, ali se na teškaškom Grand Prixu vratio pobjedama protiv Franka Mira i Chaela Sonnena da bi u finalu turnira na Bellator 214 priredbi održanoj u siječnju izgubio od prvaka u dvije kategorije Ryana Badera.

Linker
18. travanj 2024 23:10