Ostalo

Bellator namjerava ispuniti veliku želju Fedora Emelianenka: 'To je plan'

Fedor Emelianenko
 Vadim Zhernov / Sputnik / Sputnik via AFP
Polako se priprema pozornica za oproštaj jednog od najvećih boraca svih vremena

Čini se kako će Scott Coker i Bellator učiniti sve što je u njihovoj moći da ispune veliku želju Fedora Emelianenka i njegov oproštajni meč organiziraju na ruskom tlu.

Prema pisanjima TASS-a, slavni MMA borac planira svoj posljednji meč odraditi u Moskvi. Barem je to informacija koju je ruska novinska agencija dobila od Bellatorovog predsjednika.

"Da, to plan", potvrdio je Coker kad su ga pitali je li to izvedivo.

Iako se o Fedorovom odlasku u mirovinu već duže vrijeme raspravlja po borilačkim krugovima, prošlog je tjedna 43-godišnji Rus istoj agenciji otkrio da vjeruje kako još uvijek nije završio svoju priču.

"Moja sportska karijera se polako bliži kraju, premda namjeravam odraditi još mečeva. No, vrijeme će nam sve reći. Sve će ovisiti o tome kako ću se osjećati i kolika će biti moja želja za borbama.

Emelianenko je još prošle godine najavio oproštajnu turneju koja bi uključivala tri borbe s time da bi se jedna od njih organizirala u Rusiji. U prosincu 2019. Fedor je odradio prvi od ta tri nastupa te je u japanskoj Saitami za manje od tri minute nokautirao Quintona Jacksona.

Bila je to 39. pobjeda u njegovoj bogatoj karijeri koja broji još šest poraza i jedan 'no contest'.

'The Last Emperor' će 28. rujna proslaviti 44. rođendan, a očekuje se da bi njegov novi izlazak na borilište mogli gledati prije isteka 2020. godine.

Linker
25. travanj 2024 12:15