Ostalo

Bivša UFC-ova izazivačica nastavlja karijeru u Bellatoru!

 Screenshot (UFC, YouTube)
Sljedeća borba Cat Zingano dogodit će se u Bellatorovom kavezu!

Bivša UFC-ova izazivačica potpisala je ugovor s Bellatorom na nekoliko borbi i nastupat će u perolakoj kategoriji, potvrdili su ESPN i MMA Fighting.

Jednu od najpoznatijih borkinja u akciji nismo gledali od 29. prosinca 2018. godine kada ju je u Inglevoodu nakon samo 61 sekunde borbe zaustavila Megan Anderson. Za Cat je tada bio koban 'kick', preciznije ubod u oko nožnim palcem zbog kojeg je došlo do ozljede. Bio je to pomalo kontrovezan prekid, nešto što rijetko viđamo, no žalba koju je Zingano podnijela nije bila uvažena.

Još u osmom mjesecu UFC je otpustio Zingano što je tada bila vijest koja je iznenadila brojne fanove.

"Recimo da je ovo bilo sporazumno. Ovog puta nisam bila spremna na ultimatume. Moram zaštititi ono što mi je jako važno, ne samo meni nego MMA zajednici i fanovima. Isto tako, trebam sebe, svog sina i svoj trening staviti na prvo mjesto, prije nego što išta prije toga dam UFC-u. Ovakve stvari se događaju, a ja sam i dalje borac, spremna sam na akciju", komentirala je još u kolovozu Cat razlaz s najjačom MMA promocijom svijeta.

Zingano je izgubila četiri od posljednjih pet mečeva. Trenutno je na 10-4, a tijekom karijere je ubilježila velike pobjede nad Amandom Nunes, Mieshom Tate i Raquel Pennington.

Priliku da osvoji UFC-ovo 'zlato', Zingano je propustila 2015. godine kada ju je za svega 14 sekundi zaustavila Ronda Rousey.

Linker
25. travanj 2024 09:48