Ostalo

Cheick Kongo s 45 godina potpisao novi bogati ugovor

Cheick Kongo
 screenshot/YouTube
Iako će ovog mjeseca napuniti 45 godina, francuski MMA teškaš Cheick Kongo vjeruje kako ispred sebe ima još niz dobrih borbi. Tako je potpisao novi ugovor s Bellatorom koji bi ga u toj promociji trebao ostaviti još neko dogledno vrijeme.

Zapravo, svakome tko prati Bellator nije čudno da je Cheick Kongo (30-10-2, 12-2 Bellator) potpisao novi ugovor s drugom najvećom svjetskom promocijom, budući da je već godinama sam vrh njihovih teškaša. Pokraj 12 pobjeda u njihovom borilištu, poraze je doživio tek od Vitalija Minakova u borbi za titulu te od Muhammada Lawala. Poraz od Minakova je prošle godine osvetio. Ipak, mnogi smatraju kako je u svojoj posljednjoj borbi trebao doživjeti i treći poraz. Naime, u rujnu prošle godine još je jednom napao Bellatorovu teškašku titulu, ali ta borba protiv Ryana Badera prekinuta je istekom četvrte minute prve runde, nakon što je Kongo prijavio ubod u oko.

Francuz je tim putem završio kao žrtva po mnogima opravdanih kritika fanova, odnosno optužili su ga kako je namjeravao pobjeći iz borbe u kojoj je bio ugrožen. Borba je na kraju poništena, no Bellator nije odlučio organizirati revanš nego je Badera uputio prema obrani titule poluteške kategorije, čiji pojas također ima u svom vlasništvu. No, Kongo se nada kako će mu ta prilika biti ponovno pružena nakon što se Bader vrati u kraljevsku kategoriju. Novi ugovor svakako bi mu trebao osigurati dovoljno vremena.

Nije navedeno na koliko je točno borbi Kongo potpisao novi ugovor, ali riječ je o većem broju njih. Do sada je po nastupu zarađivao 150 tisuća dolara, čime je imao jedan od jačih ugovora u promociji, a pretpostavlja se kako se ta cifra nije smanjila. Naime, kako je borba protiv Badera poništena, Kongo se službeno i dalje nalazi u nizu od osam pobjeda, što je za jednog 45-godišnjaka više nego impresivno.

Osim uspješnih nastupa u Bellatoru, Konga pamtimo i kao vrlo dobrog UFC borca, koji između ostalog u svom rezimeu ima i pobjedu nad Mirkom Filipovićem. Njega je savladao sudačkom odlukom u rujnu 2007. godine, a u Octagonu je ostvario vrlo dobar omjer od 11-6-1.

Linker
19. travanj 2024 23:23