Cheick Kongo s 45 godina potpisao novi bogati ugovor

Iako će ovog mjeseca napuniti 45 godina, francuski MMA teškaš Cheick Kongo vjeruje kako ispred sebe ima još niz dobrih borbi. Tako je potpisao novi ugovor s Bellatorom koji bi ga u toj promociji trebao ostaviti još neko dogledno vrijeme.

Zapravo, svakome tko prati Bellator nije čudno da je Cheick Kongo (30-10-2, 12-2 Bellator) potpisao novi ugovor s drugom najvećom svjetskom promocijom, budući da je već godinama sam vrh njihovih teškaša. Pokraj 12 pobjeda u njihovom borilištu, poraze je doživio tek od Vitalija Minakova u borbi za titulu te od Muhammada Lawala. Poraz od Minakova je prošle godine osvetio. Ipak, mnogi smatraju kako je u svojoj posljednjoj borbi trebao doživjeti i treći poraz. Naime, u rujnu prošle godine još je jednom napao Bellatorovu teškašku titulu, ali ta borba protiv Ryana Badera prekinuta je istekom četvrte minute prve runde, nakon što je Kongo prijavio ubod u oko.

 

Francuz je tim putem završio kao žrtva po mnogima opravdanih kritika fanova, odnosno optužili su ga kako je namjeravao pobjeći iz borbe u kojoj je bio ugrožen. Borba je na kraju poništena, no Bellator nije odlučio organizirati revanš nego je Badera uputio prema obrani titule poluteške kategorije, čiji pojas također ima u svom vlasništvu. No, Kongo se nada kako će mu ta prilika biti ponovno pružena nakon što se Bader vrati u kraljevsku kategoriju. Novi ugovor svakako bi mu trebao osigurati dovoljno vremena.

 

Nije navedeno na koliko je točno borbi Kongo potpisao novi ugovor, ali riječ je o većem broju njih. Do sada je po nastupu zarađivao 150 tisuća dolara, čime je imao jedan od jačih ugovora u promociji, a pretpostavlja se kako se ta cifra nije smanjila. Naime, kako je borba protiv Badera poništena, Kongo se službeno i dalje nalazi u nizu od osam pobjeda, što je za jednog 45-godišnjaka više nego impresivno.

Osim uspješnih nastupa u Bellatoru, Konga pamtimo i kao vrlo dobrog UFC borca, koji između ostalog u svom rezimeu ima i pobjedu nad Mirkom Filipovićem. Njega je savladao sudačkom odlukom u rujnu 2007. godine, a u Octagonu je ostvario vrlo dobar omjer od 11-6-1.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!