Ostalo

Coker želi Fedorov oproštaj u Moskvi: 'On je legenda i zaslužuje otići pod svojim uvjetima'

Fedor Emelianenko
 Screenshot/Youtube
Fedor Emelianenko najavio je mogućnost nastavka karijere nakon što završi s oproštajnom turnejom od tri meča koja će odraditi u Bellatoru.

Legendarni borac je uoči okršaja s "Rampageom" Jacksonom u Saitami ove nedjelje objavio da je potpisao novi ugovor s Bellatorom, prema kojem ga čekaju još tri borbe. Upravo protiv Jacksona u Japanu Fedor će odraditi prvu od tri borbe svoje oproštajne turneje, a predsjednik Bellatora Scott Coker potvrdio je da će Rusu to biti i posljednja borba u Japanu.

"Fedor je poseban borac i posebna osoba. Legenda. Po meni je najbolji teškaš svih vremena. On zaslužuje otići pod svojim uvjetima, treba mu iskazati poštovanje. Potpisali smo s njim ugovor na tri borbe, ovo mu je posljednja u Japanu", rekao je Coker dodavši da Fedorov oproštaj planira organizirati u Moskvi.

"Ako bude u redu, ako ne bude ozlijeđen, mogao bi se opet boriti u kasnu jesen. Ne znam lokaciju, ali druga borba mogla bi biti na Bliskom Istoku, a treća u Moskvi nekad sljedeće godine. Volio bih da Fedorova oproštajna borba bude u Moskvi", dodao je Coker.

Fedor danas ima 43 godine, profesionalni borac je od 2000. otkad je odradio 44 borbe uz 38 pobjeda i šest poraza.

"Odradit ću tri borbe koje su dio te turneje koja označava kraj, ali kada ta turneja završi, vidjet ćemo kako ću se osjećati. I onda ću odlučiti što dalje", rekao je Fedor na pitanje o odlasku u mirovinu.

Linker
20. travanj 2024 07:05