Ostalo

Cris Cyborg u Bellatoru debitira napadom na titulu perolake kategorije

Cris Cyborg i Julia Budd
 Instagram
Bellator nema namjeru ugovarati borbu za zagrijavanje niti išta slično svojoj novoj vrijednoj akviziciji. Cris Cyborg napasti će titulu perolake kategorije već u svom debi nastupu u promociji, koji je ugovoren za početak iduće godine.

Točnije, potvrđeno je kako će Julia Budd u Inglewoodu 25. siječnja braniti titulu Bellatorove ženske perolake kategorije po četvrti put, no protiv do sada neupitno najkvalitetnije borkinje, borkinje koju je Bellator doveo s ciljem da zavlada divizijom i postane svojevrsni zaštitni znak promocije. No, neće Budd tako lako predati titulu, Cyborg će nju morati preuzeti u teškoj borbi.

36-godišnja Budd u karijeri je ostvarila 13 pobjeda i samo dva poraza, a posljednji put isti je doživjela još 2011. godine u Strikeforceu od Ronde Rousey. Od tada je u nizu od 11 pobjeda, koje uključuju osvajanje Bellatorove titule i tri uspješne obrane iste. Bellator je svojoj zvijezdi do sada izlazio u susret pa je tako titulu osvojila i dosadašnja tri puta obranila u istom mjestu, Thackervilleu u saveznoj državi Oklahomi. Ovog puta će morati odmah na gostujući teren, odnosno u Inglewood koji se nalazi u Kaliforniji, domu njena protivnice.

Cris Cyborg (21-2) također je bila članicom Strikeforcea te se ovim putem vratila istom šefu, Scottu Cokeru. On je sam naglasio kako je Cyborg najveće MMA ime s kojim je radio i kako je njeno dovođenje najbolji posao koji je napravio otkako je preuzeo svoj sadašnji posao. Već je najavio kako će pokušati dovesti sve najbolje borkinje perolake kategorije, s ciljem da stvori možda i vodeću diviziju u promociji, na čelu s jednom od najpopularnijih borkinja svijeta.

Linker
18. travanj 2024 13:51